Rukometaši Poreča  u 5. kolu Paket24 Premijer lige A upisali su prvu pobjedu . Porečani su lošije otvorili utakmicu, pa je na semaforu u trećoj minuti bilo 0:3 za goste iz Vinkovaca. Probudili su se tada Porečani i u 9. minuti stigli do izjednačenja pogotkom Antonia Ljubića za 5:5. Do kraja poluvremena nitko nije imao više od dva gola prednosti, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 18:16 u korist domaćina.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju igrači Ilije Lovrinovića i pogotcima Rađakovića, Vučića, Ljubića i Thossa odlaze na +6, no do 44. minute vinkovčani smanjuju prednost domaćina na 24:21 pogotcima Vignjevića i Peštića. U 58. minuti gosti su dostigli porečke rukometaše i poravnali rezultat na 27.27, nakon čega Rađaković pogotkom sa sedam metara opet odvodi Poreč na +1, ali 19 sekundi prije kraja Vignjević opet dovodi rezultat u egal, a trener Lovrinović zove Time out za zadnji napad, koji je urodio plodom jer Bošnjak 2 sekunde prije zvuka sirene zabija  za pobjedu Poreča.

U redovima Porečana najraspoloženiji bio je Matija Rađaković sa 8 golova dok su ga slijedili,  Tomislav Bošnjak sa 6, Arman Ikanović sa 5 , te Luka Vučić i Antonio Ljubić sa po 4 pogotka.

Kod Spačve se najviše istakao Marko Vignjević sa 11 pogodaka, i Filip Mažurana sa 6 lopti u porečkoj mreži.

Sljedeći vikend Porečani putuju u Rude, gdje će seu 6. kolu Paket24 Premijer lige A susresti sa uvijek neugodnim protivnikom RK Rudarom.

Ilija Lovrinović:

Mislim da smo danas odradili dobrih 45 min, neobjašnjivo sa svojim greškama vračamo Spačvu u igru zadnjih 15 min,i na kraju nas je i sreća pomazila i osvojili smo 2 boda.

Čestitam dečkima na pobjedi!

Tomislav Bošnjak:

U utakmicu smo ušli motivirano i konstantno smo utakmicu držali pod kontrolom. Drugo poluvrijeme smo ušli još uvjerljivije i poveli 6 razlike no onda sa puno promašenih zicera i uz fenomenalnog vratara Spačve utakmica ulazi u egal. Iznimno sam sretan pobjedom koja je i više nego zaslužena i drago mi je da sam zabio taj gol da skinem teret s naše mlade ekipe, da pomognemo treneru i sebi samima i konačno krenemo u niz pobjeda i vratimo Poreč u vrh gdje i pripada.

  1. 5. kolo Paket24 Premijer lige A

RK Poreč - RK Spačva 29:28( 18:16 )

RK Poreč: Muranović, Thoss 2, Krajcar, Vučić 4, Krbavčić 6 obrana,  Petrov, Boka, Vladić 1 obrana, Malinarich, Rađaković 8(4), Čipraka, Plovanić, Moslavac, Ikanović 5, Bošnjak 6(1), Ljubić 4

Isključenja: 8minuta ( Rađaković 4, Bošnjak 2, Ljubić 2 )

Sedmerci: 5/5

RK Spačva : Ćirović 1 obrana, Maroš 1, Mažurana B., Čičak, Božičević, Vignjević 11(4), Pašagić 6 obrana, Mažurana F. 6, Peštić B., Kuže 2, Bolanča 3, Božić 1, Peštić Nj. 1, Romić 0 obrana

Isključenja: 10 minuta ( Božičević 2, Mažurana F. 2, Kuže 2, Bolanča 2, Božić 4)

Sedmerci: 4/4