U susretu 1. kola D skupine Europskog nogometnog prvenstva reprezentacija Hrvatske je na stadionu Wembley izgubila od Engleske sa 0-1.

Pogodak odluke zabio je Raheem Sterling u 57. minuti.

Englezi su žestoko pritisnuli na početku i već u 6. minuti Foden je pogodio stativu. Domaćin je imao odličnu priliku i u 9. minuti, no Livaković je sjajno obranio Phillipsov udarac.

U nastavku prvog dijela gledali smo "šahovsku partiju" bez većih prilika. Nažalost, Hrvatska u prvih 45 minuta nije uputila niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

Engleska je povela u 57. minuti golom Raheema Sterlinga. Kyle Walker je sjajno proigrao Kalvina Philipsa koji je ubacio u kazneni prostor do napadača Manchester Cityja, a ovaj je sa 10-tak metara svladao Livakovića.

Do kraja susreta "Vatreni" su pokušavali izjednačiti, ali nisu ozbiljnije ugrozili engleska vrata.

Utakmica se igrala na stadionu Wembley pred 22.500 gledatelja, a sudio je Talijan Daniele Orsato.

Bio je to 11. međusobni susret "Vatrenih" i "Gordog Albiona", Engleska je slavila šest puta, Hrvatska tri puta, a dva susreta su završila bez pobjednika.

U drugom susretu iz ove skupine u ponedjeljak će u Glasgowu snage odmjeriti Škotska i Češka.

"Vatrene" u drugom kolu, 18. lipnja u Glasgowu očekuje susret protiv Češke, dok se u Londonu sastaju Engleska i Škotska.

Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, "Vatrene" će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

Nakon prvog poluvremena susreta 1. kola D skupine EURO-a Engleska - Hrvatska u Londonu rezultat je 0-0.

Najbolju priliku u prvom dijelu imali su Englezi u 6. minuti kada je Foden pogodio stativu.

Utakmica se igra na stadionu Wembley pred 22.500 gledatelja, a sudi Talijan Daniele Orsato.

U drugom susretu iz ove skupine u ponedjeljak će u Glasgowu snage odmjeriti Škotska i Češka.

"Vatrene" u drugom kolu, 18. lipnja u Glasgowu očekuje susret protiv Češke, dok se u Londonu sastaju Engleska i Škotska.

Zadnje kolo na rasporedu je 22. lipnja, "Vatrene" će u Glasgowu igrati protiv Škotske, dok se u Londonu sastaju Češka i Engleska.

Gvardiol u sastavu, Rebić u napadu, Petković na klupi


Sat vremena prije početka engleskog - hrvatskog okršaja na Wembleyju na otvaranju D skupine EURO-a doznali smo sastave koje će Gareth Southgate i Zlatko Dalić poslati na teren.

Svjetski doprvaci će otvoriti utakmicu u sastavu Livaković - Gvardiol, Ćaleta-Car, Vida, Vrsaljko - Brozović - Perišić, Kovačić, Modrić, Kramarić - Rebić.

Tako će priliku na lijevom boku dobiti mladi Joško Gvardiol, dok je Borna Baršić preselio na tribine. Nije niti u zapisniku za ovu utakmicu.

Umjesto do sada standarnog u napadu Brune Petkovića zaigrat će Ante Rebić, a poziciju krilnog igrača Milana zauzet će Andrej Kramarić.

Osim Barišića u zapisniku nema ozlijeđenog Dejana Lovrena i Mislava Oršića.

"Gordi Albion" kreće u sastavu Pickford - Trippier, Mings, Stones, Walker - Mount, Rice, Phillips - Sterling, Kane, Foden.

Utakmica između Engleske i Hrvatske počinje u 15.00 sati, a u drugom dvoboju iz skupine D u ponedjeljak se sastaju Škotska i Češka.

SASTAVI

ENGLESKA: Pickford - Trippier, Mings, Stones, Walker - Rice, Phillips - Sterling, Mount, Foden - Kane

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko, Vida, Ćaleta Car, Gvardiol - Brozović - Kramarić, Modrić, Kovačić, Perišić - Rebić.

(Hina)