Rukometaši Poreča u sklopu 14. kola Paket24 Premijer lige gostovali su kod Umaga. U novom izdanju istarskog derbija ovoga puta slavila je momčad Umaga 22:20 (7:8). Porečani bez Vedrana Mataije i Filipa Perića namučili su se u ovom susretu te su svi izostanci došli na naplatu. Glavu gore momci, već sljedeći vikend u Poreč stiže Gorica.

Dugo smo čekali na prvi gol na utakmici, a u četvrtoj minuti prvi mrežu pogađa Dino Gavran za početno vodstvo domaćina. Sven Matijević na vratima upisao je dvije obrane i držao Poreč bez gola sve do osme minute kada post od pogodaka prekida Antonio Pribanić. Mali broj golova rezultat je tehničkih grešaka obje momčadi pa je tako u desetoj minuti na semaforu stajalo tek 2:1. Do poravnanja na 2:2 dovodi Arman Ikanović, no tu je stalo pa nakon neiskorištenog sedmerca Umag kažnjava za vodstvo +3 (5:2). Mučio se tako Poreč sve do 18. minute kada su serijom 2-0 Matej Medved i Antonio Ljubić vratili našu momčad u priključak (4:5). Igra gol za gol se nastavila uz greške i sporu igru, Erik Krbavčić upisao je par obrana i do preokreta stižemo pred kraj prvog poluvremena kada Ikanović postavlja 8:7.

U drugi dio utakmice bolje je ušao domaćin koji je ponovno vratio prednost na svoju stranu i s četiri uzastopna pogotka poveo 14:10. Igrači Ilije Lovrinovića mučili su se u napadu i nastavili s greškama. Iako su pokušavali smanjiti zaostatak za Umagom, domaćini su i u posljednjih deset minuta susreta ušli s vodstvom, a i povećali ga na +6 (18:12) golom Marina Sinčića. Na 15:19 smanjuje Medved s dva uzastopna brza gola. Do kraja utakmice Poreč je dodatno smanjio, ali nedovoljno za nešto više. Po posljednjem sučevu zvižduku slavio je Umag 22:20.

Kod Poreča najefikasniji bio je Matej Medved sa šest pogodaka, pet je zabio Luka Moslavac, a Arman Ikanović četiri. Na vratima Erik Krbavčić upisao je šest obrana, a Ivan Vekić tri. Na suprotnoj strani predvodio je Marin Sinčić s devet golova,a Sven Matijević sakupio je 13 obrana.

U sljedećem kolu u Poreč stiže Gorica, a utakmica je na rasporedu u subotu, 20. veljače, s početkom u 19 sati.

Paket24 Premijer liga, 14. kolo:
MRK Umag – RK Poreč 22:20 (7:8)

MRK Umag: Lučin 1 (0+1), Milinković, Matijević 13 (13+0); Buvinić 4, Gavran 4, Krupić, Horozović, Bošnjak 3, Ružić, Kvastek, Stapar, Glavaš 2, Beliga, Sinčić 9, Mršulja, Koler
Sedmerci: 2/2
Isključenja: 6 minuta (Ružić 2, Stapar 2, Koler 2)

RK Poreč: Krbavčić 6 (6+0), Vekić 3 (3+0); Nikić, Medved 6, Lugar, Petrov, Moslavac L. 5, Malinarich, Rađaković 3, Čipraka, Plovanić, Moslavac K., Ikanović 4, Vinković, Pribanić 1, Ljubić 1
Sedmerci: 2/3
Isključenja: 10 minuta (Petrov, Moslavac L. 2, Ikanović 2, Pribanić 2, Ljubić 2)