Desetkovani Poreč odigrao je još jednu tešku utakmicu u sklopu 13. kola Paket24 Premijer lige. Na domaćem terenu snage je odmjerio s Bjelovarom koji je pokazao čvrstu i dobru igru, drugačiju od one koju smo imali prilike vidjeti u četvrtom kolu u Bjelovaru. Na kraju borbenih 60 minuta do četvrtog uzastopnog slavlja je stigao Poreč rezultatom 27:24 (16:14) te time zasjeo na prvo mjesto tablice s 20 bodova.

Bjelovar je nešto bolje otvorio susret i poveo s 2:0, a prvi gol za Poreč postiže Antonio Pribanić s linije sedam metara. Porečki napad se mučio protiv suparničke obrane i vidjelo se da nedostaje širine. Trebalo je vremena da se posloži sastav Ilije Lovrinovića, a to se dogodilo u desetoj minuti kada je Poreč s dva gola Luke Moslavca poravnao na 5:5. Dok je napad počeo izgledati bolje, obrana i dalje nije bila na onoj razini na koju smo navikli pa je Bjelovar stalno bježao gol ili dva. 

Poreč je do tada igrao na krilima Moslavca koji je do 17. minute zabio šest pogodaka iz isto toliko pokušaja. Nastavila se tako igra gol za gol, a do prvog preokreta stižemo u 24. minuti kada serijom 3-0 Poreč dolazi do prvog vodstva zahvaljujući Pribaniću i Moslavcu. Napeto i zanimljivo ostalo je sve do kraja prvog poluvremena koje bolje finišira Poreč koji je povezao novu seriju od tri pogodaka preko Mateja Medveda i poveo s +3 (16:13). Do odlaska na odmor Kesizupci su smanjili tek na 14:16.

Nastavak je izgledao kao i početak susreta u kojem je Bjelovar pokazao više koncentracije i sustigao zaostatak da bi u 41. minuti zgoditkom Tibora Jurjevića poveo 19:18. Naši su dečki ponovno vratili prednost na svoju stranu uz dvije obrane Erika Krbavčića koje su bile nagrađene golovima za +2. Izgledalo je kao da će gostujuća momčad nanovo uloviti Poreč, ali igrači Lovrinovića još su jednom pokazali da ne odustaju lako. Poreč nažalost više nije mogao računati na Vedrana Mataiju koji je morao zbog ozlijede napustiti teren, ali suigrači su nastavili za njega. Uz novu obranu Krbavčića i realiziranu kontru Antonija Ljubića ponovno smo bili na +3 (23:20). I to je bilo to jer u sljedećih deset minuta koliko god je Bjelovar napadao nije uspijevao uloviti priključak. Najvećih +5 (26:21) bilo je u 56. minuti, a na kraju je Poreč slavio 27:24.

Poreč je do novog slavlja vodio Luka Moslavac s 12 pogodaka iz 15 pokušaja, Matej Medved zabio je šest, a na vratima je Erik Krbavčić upisao pet obrana od 13 udaraca, dok je Ivan Vekić upisao tri obrane.

U sljedećem kolu Poreč gostuje kod Umaga u još jednom istarskom derbiju.

- Jako teška utakmica kao što smo i očekivali. Bjelovar se dignuo u posljednje dvije utakmice tako da smo prezadovoljni s ovom pobjedom. Bilo je zaista teško. U prvom poluvremenu napadački smo bili dobri, ali nam je obrana puštala na sve strane. Kada smo se spustili u 6-0 obranu digla se i agresivnost u obrani, vratar nas je popratio u drugom poluvremenu. Žao mi je što se ozlijedio Mataija. U sljedećem kolu gostujemo kod Umaga, oni su uvijek nabrijani na nas. No, i u Istarskom derbiju idemo po pobjedu. Htio bih samo reći da ovu pobjedu posvećujem svom prijatelju Robertu Uradinu Kini koji nas je prerano napustio, rekao je Luka Moslavac.

Paket24 Premijer liga, 13. kolo: Poreč – Bjelovar 27:24 (16:14)

Poreč: Krbavčić 5 (4+1), Vekić 3 (2+1); Muranović, Nikić, Mataija, Medved 6, Lugar, Petrov, Moslavac L. 12, Čipraka, Plovanić, Moslavac K., Ikanović 3, Vinković, Pribanić 5, Ljubić 1
Sedmerci: 3/3
Isključenja: 6 minuta ( Lugar 2, Petrov 2, Ikanović 2)

Bjelovar: Prvonožac, Hećimović 3 (3+0), Grgić 5 (5+0); Šaravanja 3, Beljan, Ćurić 5, Repušić 3, Vuleta, Špiler 2, Jurjević 6, Lulić 1, Milićević 2, Kočonda, Jurišić F. 2, Jurišić L., Karamian
Sedmerci: 4/6
Isključenja: 4 minuta (Kočonda 2, Karamian 2)