Druga ekipa Poreča, nakon epidemiološke i reprezentativne stanke, nastavila je s natjecanjem u 3. HRL Zapad. U utakmici 4. kola snage su odmjerili sa susjedima iz Umaga, a nakon neizvjesnih 60. minuta slavili su naši momci rezultatom 22:20.

Utakmica je krenula dobro i Poreč je s 5-1 obranom dobro zaustavljao Umag. U napadu su Luka Radunović i Luka Malinarich lako pronalazili put do protivničke mreže pa je na semaforu stajalo 4:0. Nakon šest minuta igre probudio se Umag, kaznio greške Poreča i promašene zicere i do sredine prvog poluvremena stigao na minus dva (4:6). U tom tonu nastavilo se sve do isteka 30. minute kada je momčad Matije Rađakovića vodila 10:8.

U nastavku susreta i dalje se igralo gol za gol, a Umag je predvođen Petrom Krupićem pritiskao pa i preuzeo vodstvo u 45. minuti (16:15). Da se dodatno Umag ne odvoji, pomogao je naš vratar Antonio Radojković koji je s nekoliko svojih obrana održavao Poreč ili u minimalnom vodstvu ili, pak, minusu. Utakmica je odlučena u posljednjim minutama susreta kada je prvo Toni Vinković zabio za 21:20, a 22:20 potvrdio je Alan Muranović sjajnim šutom.

Najefikasniji u redovima Poreča bio je Luka Malinarich sa šest pogodaka, dok je Toni Vinković zabio njih četiri.

U petom kolu, koje je na rasporedu 21. studenog, Poreč bi trebao igrati protiv Trsata.

(iPress)