Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović prekidom u petoj rundi pobijedio je Amerikanca Rydella Bookera u dvoboju održanom u noći sa subote na nedjelju u Miamiju i tako stigao do svoje 12. profesionalne pobjede.

Bookeru je to bio četvrti poraz u 30 profesionalnih borbi, ali je prvi put izgubio prekidom.

Sudac u ringu Samuel Burgos prekinuo je meč nakon 40 sekundi pete od deset predviđenih rundi, nakon što je vidljivo izmorenom 39-godišnjem Amerikancu počeo popuštati obrambeni gard pred Hrgovićevim teškim udarcima.

Statistika je pokazala da je 28-godišnji hrvatski borac ukupno imao 210 pokušaja udarca, a da se od njih 73 Booker nije uspio dobro obraniti.

Za svog prijatelja izvan ringa, s kojim je već imao iskustva u sparing borbama, Hrgović je uoči meča izjavio kako će biti opasan suparnik, što je Amerikanac pokazao u prvoj rundi i do polovice druge. No, kad je njegova fizička snaga počela kopniti i kad je izgubio na pokretljivosti, hrvatski teškaš je postao potpuno nadmoćan.

Kombinacijom preciznih udaraca Hrgović je u posljednjoj minuti druge runde poslao Bookera na pod, ali se Amerikanac pridigao i nakon brojanja nastavio boriti. Izdržao je još dvije runde koje je uglavnom proveo u obrambenom gardu, pokušavajući izbjeći opasne udarce Filipa Hrgovića, da bi u petoj rundi sudac u ringu prekinuo dvoboj u trenutku kad se Booker pretvorio u 'vreću za udaranje'.

Tako je Filip Hrgović po deseti put u karijeri došao do pobjede prije isteka vremena, a šesti put je u pitanju bio tehnički nokaut, čime je još jednom potvrdio svoju spremnost za borbu s najboljim teškašima današnjice.

(Hina)