Treće kolo Paket24 Premijer lige odveo je rukometaše Poreča u zagrebačku Dubravu. Veprovi su u susret ušli borbeno jer nakon dva remija bila im je potrebna pobjeda, pogotovo pred domaćim navijačima. Utakmica je bila zanimljiva, brza i čvrsta s obje strane, a na kraju napetih 60. minuta ipak je slavila Dubrava rezultatom 31:30 (17:16). Prvi je ovo poraz u ovoj sezoni za Poreč, a priliku za popraviti sliku i vratiti se pobjedama naši momci imaju već sljedeći vikend u Bjelovaru.

Poreč je utakmicu počeo u standardnom sastavu, dakle s Ivanom Vekićem na golu, Filipom Perićem, Armanom Ikanovićem, Vedranom Mataijom, Matijom Rađakovićem, Antoniom Pribanićem i Lukom Moslavcem.

I s jedne i druge strane dobro se ušlo u utakmicu, a do prvog vodstva stigao je Poreč preko Filipa Perića. Dubrava pokušava igrati čvrstu obranu s Bahtijarevićem na Mataiji, ali Luka Moslavac lijepo pronalazi put i zabija za 2:1. Imali su Porečani priliku i za +2, ali nažalost ju nisu iskoristili. Dubrava je to kaznila i poravnala na 2:2 u četvrtoj minuti.Obranu Ivana Vekića Poreč je u devetoj minuti kapitalizirao i potom kontrom Filipa Perića otišao na prvih +2 u susretu (5:3). 

No, to se nije dugo zadržalo jer je Dubrava svojom prepoznatljivom brzom igrom ubrzo poravnala na 5:5: preko Karla Godeca. Momčad Kreše Ivankovića je u 13. minuti stigla i do prvog vodstva preko Vite Bahtijarevića koji je pronašao rupu u Porečovoj obrani i postavio 7:6 domaćina. Kratko se Poreč vratio, ali u 19. minuti Dubrava je pobjegla na 11:9. Poreč je igrao s igračem manje, to jest bez vratara pa je Dubrava postigla dva laka gola na prazna vrata. Igrači Ilije Lovrinovića stalno su pokušavali uloviti protivnike, igralo se gol za gola, na vratnice je stao i Erik Krbavčić, ali do isteka prvog poluvremena i dalje su bili na minus jedan (16:17).

Drugo poluvrijeme otvoreno je s pogodcima i kod Poreča i kod Dubrave, ali i s tehničkim greškama. Priliku da dovede Poreč u izjednačenje imao je Matija Rađaković u četvrtoj minuti s linije sedam metara, koji je bio i uspješan pa je na semaforu u 25. minuti stajalo 19:19. Razbranio se na suparničkom golu Dominik Markovićčije je obrane napad nagradio i nakon deset minute igre u nastavku Dubrava je vodila 22:19. To je bio pokazatelj za Lovrinovića da pozove time-out.

Minuta predaha očito je dobro došla Poreču koji je nakon toga uspio smanjiti, po tko zna koji put u susretu, na minus jedan (24:25). Krenuo je s obranama i Vekić na našem golu, Luka Moslavac nas doveo u izjednačenje, ali ni ovoga puta nije dugo trajalo jer je domaća momčad u 53. minutu ušla s +3 (28:25). I onda kreće zadnjih pet minuta ludila. Napeto s obje strane, grešku Dubrave Poreč kažnjava i trkom poravnava na 29:29 u 57. minuti. Borbene tri minute, dvije greške Poreča i prvi poraz. Tako bi se moglo opisati. Unatoč svim naporima Poreča upisan je prvi poraz rezultatom 31:30. Dečkima nemamo što zamjeriti, ostavili su srce na terenu, samo glavu gore i što bolje se pripremiti za sljedeću utakmicu.


Najbolji strijelci kod Poreča bili su Luka Moslavac i Filip Perić, svaki s po devet golova, dok je Matija Rađaković zabio njih sedam. Ivan Vekić zaustavio je sedam lopti, a Erik Krbavčić dvije. U redovima Dubrave  najefikasniji bio je Marko Mihaljević s devet golova, pa zatim Vito Bahtijarević sa 6/6. Vratar Dominik Marković upisao je deset obrana.

Utakmicu četvrtog kola Paket24 Premijer lige Poreč igra 17. listopada u Bjelovaru, a početak susreta je u 19 sati.


RK Dubrava - RK Poreč 31:30 (17:16)

RK Dubrava

Igrači: Matov, Marković 10 obrana; Ivanković, Bahtijarević 9, Vinković 6, Turčić, Lisac, Vučelić 1, Godec 2, Malbašić, Mihaljević 9, Šehić, Gaća 1, Obradović, Kaštelan, Babić 3
Isključenja: 6 minuta (Godec 2, Kaštelan 4)
Sedmerci: 3/3


RK Poreč
Igrači: Vekić 7 obrana, Krbavčić 2 obrane; Muranović, Nikić, Mataija 2, Medved, L. Moslavac 9, K. Moslavac, Radunović, Perić 9, Pribanić 2, Malinarich, Lugar l, Rađaković 7, Čipraka, Ikanović 1
Isključenja: 14 minuta (Mataija 1, Medved 4, Pribanić 4, Ikanović 4)
Sedmerci: 8/8