U Dubrovniku je održan europski seniorski kup u judu, prvo službeno međunarodno natjecanje u svijetu u pandemijsko doba. Uz stroge epidemiološke mjere snage su odmjerili judaši iz šest država iz okruženja. Iako brojnost nije bila na razini iz normalnih vremena, u Dubrovnik su stigli izuzetno kvalitetni borci, neki iz samog europskog vrha, kako bi osjetili uvjete natjecanja nakon duge pauze. Pulske su boje branila, i dostojno obranila, tri hrvatska reprezentativca, Dominik Družeta i Damian Sokolović do 81 kg, te Robert Klačar do 66 kg. Družeta je siguran nastup okrunio zlatom, Klačar je zapeo tek u finalnoj borbi, a Sokolović nastup završio kao petoplasirani.

Družeta je nastup otvorio sigurnim pobjedama protiv Uroša Mađarevića (Srbija) i Marina Vujića (Hrvatska). U polufinalu mu je protivnik bio drugi srpski predstavnik Jovan Niškanović, prvi nositelj kategorije. Pulski je borac pobjedu ostvario sjajnom kombinacijom u parteru. U borbi za zlato bio je bolji od reprezentativnog kolege, Zagrepčanina Dominika Sumpora. Sumpor se dobro držao u prvoj polovici borbe, da bi potom kvaliteta pulskog borca došla do izražaja. Nakon dvije kazne za protivnika, posao je završio kontrabacanjem.

U drugoj strani ždrijeba Sokolović je krenuo pobjedom protiv Slovenca Alena Vučine, da bi potom bio poražen od Srbina Milana Bunčića. U repasažnoj borbi svladao je od Olivera Makarovića (Zagreb). U borci za broncu od njega je bio bolji Niškanović.

Robert Klačar do finala je odradio sjajan nastup. Prvo je kolo bio slobodan, a nakon toga je priredio iznenađenje svladavši Strahinju Bunčića (Srbija), višestrukog osvajača europskih medalja. Bunčić je poveo, da bi potom Klačar sa dva bacanja preokrenuo rezultat. U polufinalu u prvom je napadu ostvario ipon protiv Dubrovčana Leona Đapića. U finalu protiv Srbina Mateje Stošića dobro je krenuo i ostvario prednost, da bi potom dozvolio protivniku da preuzme inicijativu. Sa tri je kazne zaradio diskvalifikaciju, te se morao zadovoljiti srebrom, svojom prvom medaljom sa seniorskih europskih kupova.

Pulski borci nastupe nastavljaju u subotu na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore. Družeta željno iščekuje još uvijek neizvjestan početak svjetskog judo toura, koji bi treba krenuti grand slamom u Budimpešti 23.-25. listopada, a potom slijedi prvenstvo Europe za juniore i mlađe seniore u Poreču od 04.-08. studenog, kojeg su Klačar (mlađi seniori) i Sokolović (juniori) sigurni sudionici.