Rukometaši Poreča u drugom kolu Paket24 Premijer lige u Velom Joži ugostili su momčad Spačve iz Vinkovaca. Vinkovčani su u Poreč stigli nakon remija s Dubravom i željeli su uzeti plijen Poreču. Utakmica je, kao i svaki put protiv Spačve, bila zanimljiva, borbena i neizvjesna. Nakon puno preokreta, po isteku 60. minute igrači Ilije Lovrinovića upisali su nova dva boda slavljem 30:28.


Trener Ilija Lovrinović utakmicu je započeo s Ivanom Vekićem na golu, Filipom Perićem, Armanom Ikanovićem, Vedranom Mataijom, Matijom Rađakovićem, Antoniom Pribanićem i Lukom Moslavcem.


Obje momčadi krenuli su u utakmicu s malim grčem, pa se na prvi zgoditak čekalo punih pet minuta. Paučinu skida Luka Moslavac za početnih 1:0 Poreča, a sljedeći napad Spačve zaustavlja Ivan Vekić. Gosti su postili od pogotka sve do sedme minute kada s linije sedam metara biva siguran Marko Buntić za 1:2. Dobrim čitanjem protivničke igre na 4:1 podiže Vedran Mataija.


No, Spačva je pojačala tempo i preko Davida Čička Ranka Božića do sredine prvog dijela utakmice stigla na samo pogodak zaostatka (6:7). Nikako se Poreč nije uspio odvojiti od gostiju koji su stalno puhali za vratom, a Aldin Pašagić s par obrana potpomogao je svojoj ekipi. Pozvao je zato Ilija Lovrinović time-out kako bi odmorio dečke i dao im nove upute do kraja poluvremena. Do prvog izjednačenja stiže se u 26. minuti kada Marin Jurić biva siguran za 12:12. To se nije dugo zadržalo jer nakon jedne obrane Erika Krbavčića, Poreč je povezao dva dobra napada i pobjegao na +2 (14:12). Puno se nije ni promijenilo do isteka 30. minute do koje je Poreč još povećao za jedan gol (15:12).

U nastavak susreta Poreč nije ušao dobro, pojavile su se tehničke greške,a napad nije mogao pronaći rješenje za gostujuću obranu. Spačva je to dobro kaznila i preko Marka Vignjevića prvo stigla na 16:16, a zatim i preuzela vodstvo u 40. minuti. Porečanima je trebalo pet minuta da poslože svoje redove i vrate se u utakmicu pa je u 45. minuti na semaforu stajalo 21:21. I tada je krenula igra gol za gol, potpuno neizvjesno, ali na Poreču se vidjelo da želi ostati u pobjedničkom nizu. Povelo se u posljednjoj minuti utakmice 29:28 preko Moslavca, Spačvin zadnji napad čvrsto se zatvarao, Vekić ulovio loptu i preko terena naciljao prazan Spačvin gol za konačnih 30:28 i novo slavlje.

Najbolji u redovima Poreča bio je Luka Moslavac s devet pogodaka, a Antonio Pribanić zabio je njih sedam. Na vratima Ivan Vekić zaustavio je osam lopti, dok je Erik Krbavčić upisao njih četiri. Kod Spačve najefikasnjiji bio je David Čičak sa šest zgoditaka, dok su po pet zabili Marko Buntić i Marko Vignjević. Aldin Pašagić upisao je šest obrana.

RK Poreč - RK Spačva Vinkovci 30:28 (15:12)

RK Poreč
Igrači: Vekić 8 obrana (1 gol), Krbavčić 4 obrane; Muranović, Nikić 1, Mataija 5, Vinković, Perić 3, Pribanić 7, K. Moslavac, Malinarich, Lugar, Rađaković 3, Čipraka, Plovanić, L. Moslavac 9, Ikanović 
Isključenja: 8 minuta (Perić 2, L. Moslavac 2, Ikanović 4)


RK Spačva Vinkovci
Igrači: Ćirović 2 obrana, Pašagić 6 obrana; Jurić 3, Vašarević, Nađ 3, Čičak 6, Buntić 5, Vignjević 5, F. Mažurana 1, Mihaljević,  Bolanča, D. Radović 1, Božić 4, M. Radović
Isključenja: 8 minuta (Ćirović 2, Vignjević 2, Mihaljević 2, Božić 2)

'Čestitke igračima na novoj pobjedi i borbenosti na terenu. Nije bilo lako protiv Spačve, oni su uvijek neugodna momčad. Imali smo puno promašenih zicera i sigurno je imao utjecaj manjak rotacije. Bila su nam glavna dva boda i u tome smo uspijeli', rekao je trener Ilija Lovrinović nakon utakmice.

(Foto: Bernard Ritoša)