Raffaella Carrà, ikona talijanske televizije i pop glazbe za generacije Talijana, umrla je u dobi od 78 godina, izvijestili su u ponedjeljak talijanski mediji. 

"Raffaella nas je napustila i otišla u bolji svijet, gdje će njezina humanost, svojstveni smijeh i izvanredan talent blistati zauvijek", izjavio je njezin bivši partner Sergio Iapino, prenijela je agencija Ansa.

"Odlaskom Raffaelle Carrà otišla je velika dama talijanske televizije. Žena velikog talenta, strastvena i humana koja je uz nas cijeli naš život. Zbogom Raffaella", reagirao je talijanski ministar kulture Dario Franceschini.

Rođena je u Bologni 18.lipnja 1943, Raffaella Carra, pravim imenom Raffaella Maria Roberta Pelloni imala dugu karijeru na RAI-u, talijanskoj državnoj televiziji, gdje su u njezinim talentima plesačice, pjevačice i tv-voditeljice uživali milijuni Talijana.  

Među najpoznatijim hitovima su joj bili "Tuca tuca" i "A far l'amore comincia tu". Bila je slavna i u Španjolskoj, a sebe je doživljavala kao "gay ikonu po svojim pjesmama i životnoj radosti".   

Vrhunac popularnosti je dosegla tijekom 1970-ih pop pjesmama u Italiji, Španjolskoj i Latinskoj Americi.

Njezin hit "A far l'amore comincia tu" remiksirao je francuski DJ Bob Sinclar, a korišten je za film "Velika ljepota" Paola Sorrentina, dobitnika Oscara za najbolji strani film 2014.

Godine 2013. Raffaella Carra se vratila na talijansku televiziju kao mentorica u talent showu "The Voice of Italy".

(Hina)