PUR SEGA…mi smo risali i piturivali, poručuju svojom novom izložbom pazinski likovni amateri. Znakovit je to naziv i igra riječi kojom poručuju da ih u proteklih godinu dana ni nepovoljne pandemijske okolnosti ni ograničenja nisu omeli u okupljanju, učenju, stvaranju i kreativnom izražavanju.

Izloženi su radovi šesnaestero polaznika tečajeva crtanja i slikanja koje vodi dipl. slikarica Anita Pilat koja je ujedno i autorica postava izložbe. Ona je pohvalila njihov rad i napredak kroz usvajanje novih likovnih tehnika, od crtanja za početnike, među kojima je nekoliko maturanata kojima je ovaj tečaj dobra priprema za studij arhitekture i graditeljstva, pa do onih naprednijih generacija koje su se tijekom protekle godine okušali u slikanju uljem te izradi portreta kao jednog od likovno zahtjevnijih motiva.

Otvorenju izložbe prisustvovala je i nedavno izabrana gradonačelnica Grada Pazina, Suzana Jašić koja je iskazala zadovoljstvo djelovanjem Društva likovnih stvaratelja čiji rad obogaćuje kulturni život, a izložbe u LG galeriji donose ljepotu u grad.

Izložba u pazinskoj LG galeriji može se razgledati do 3. srpnja radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati, poručili su organizatori. (iPress)