U organizaciji Hrvatske glazbene unije na središnjem osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, uz zvuke tamburice Osječani su se u četvrtak oprostili od glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca legende tamburaške glazbe.

U tamburaškom orkestru sviralo je pedesetak slavonskih i baranjskih tamburaša koji su odsvirali skladbe „Otiš'o je s mirisima jutra“ i „Tamburaški rastanak“.

Inicijativi osječke podružnice Hrvatske glazbene unije pridružili su se, uz glazbenike iz Osijeka, i glazbenici iz Đakova, Županije, Valpova, Slatine, Požege i Sopja koji su na trgovima u svojim gradovima odsvirali iste skladbe.

"Pamtit ćemo ga po velikom srcu, širokom slavonskom osmijehu i vrhunskoj glazbi uz koju su odrastale generacije. Kićo je uvijek s ponosom isticao Slavoniju, i njegov doprinos tamburaškoj glazbi uistinu je nešto što nas je zadužilo da mu se na kraju njegovog životnog puta poklonimo", rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Nakon glazbenog ispraćaja na trgu, Osječani su u rijeku Dravu pustili petstotinjak crvenih ruža koje je pripremila Osječko-baranjska županija.

Krunoslav Kićo Slabinac (76) umro je prošlog petka, 13. studenoga u zagrebačkom KBC-u.

Rođen je u 1944. u Osijeku gdje je završio osnovnu i srednju školu, a polazio je i glazbenu školu. Sa svojim prijateljima osnovao je rock-sastav Tornado, zatim Kon Tiki, te 1964. popularne Dinamite. Tijekom karijere surađivao je sa Zdenkom Runjićem, Dragom Britvićem, Đorđem Novkovićem i Arsenom Dedićem.

Bio je u jednom mandatu saborski zastupnik HDZ-a i član saborskog Odbora za ljudska prava i prava etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina.

(Hina)