O zbrinjavanju otpada u ŽCGO Kaštijun danas, 28. ožujka u Komunalnoj palači održan je zajednički operativni sastanak gradonačelnika Pule Filipa Zoričića, župana Borisa Miletića, gradonačelnice Pazina Suzane Jašić te gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, Rovinja Marka Paliage, Umaga Vilija Bassanesea i Buja Fabrizija Vižintina.

Razgovaralo se o mjerama koje će se poduzeti ove ljetne sezone, problemu sastava otpada koji se predaje u ŽCGO Kaštijun, financijskom stanju te restrukturiranju poslovnih udjela trgovačkog društva Kaštijun d.o.o.

Postignut je konsenzus o važnosti boljeg odvajanja biootpada u ukupnoj masi miješanog komunalnog otpada koji stvara neugodne mirise te opterećuje tehničku operativnost pogona za obradu otpada. Prisutni predstavnici izvršne vlasti izrazili su zadovoljstvo konstruktivnim prijedlozima i zajedničkom pristupu odgovornosti za unaprjeđivanje cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji.

U tijeku je natječaj za zbrinjavanje viškova miješanog komunalnog otpada tijekom povećanog preuzimanja u ljetnoj sezoni te će se naredni sastanak održati nakon 5. travnja, po završetku natječaja.

Planirano je preuzimanje iz svih šest pretovarnih stanica: Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Rovinj i Umag. (iPress)