U sklopu izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje učenici 5.a, 5.b i 5.d razreda Osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu izrazili su želju za odlaskom u posjet načelniku Općine Medulin Ivanu Kircu i službenicima u Općini Medulin s ciljem upoznavanja rada jedinice lokalne samouprave, rada načelnika i službenika u Općini.

Učenike i učenice zanimalo je kako načelnik Općine provodi jedan radni dan, kako izgledaju prostorije općine, gdje rade službenici i što to točno rade.

Predvođeni učiteljicom Marinom Šnobl i pedagoginjom Magdalenom Jurić posjetili su Općinu Medulin 29. i 30. studenoga te su radoznalo i kreativno postavljali pitanja načelniku o njegovu radu. Zanimalo ih je što radi načelnik, kako provodi slobodno vrijeme, zašto je želio postati načelnik te kako on donosi odluke.

Načelnik Ivan Kirac družio se s učenicima te strpljivo i zanimljivo odgovarao na njihova pitanja. Pokazao im je općinsku vijećnicu, svoj ured te sve urede u Općini, pojasnio što se to točno u općini radi, a zanimalo ga je i što bi promijenili u školi i općini Medulin. Učenici su se uživjeli u ulogu načelnika i načelnice te su rješavali tekuće probleme, donosili odluke i kroz zabavu upoznali rad jedinice lokalne samouprave.

Najviše pitanja imali su za dječja igrališta, školu i prostor oko škole, a posebno nas je iznenadila osviještenost djece o razvrstavanju otpada, koševima za smeće i reciklaži.

Uz zahvale za posjet i poziv za ponovni dolazak, načelnik Ivan Kirac svim učenicima poklonio prigodne darove te im poželio da ostvare sve što žele u budućnosti, a Općina je tu da im kroz ulaganje u infrastrukturu i dodatan standard u osnovnoj školi omogući kvalitetniju svakodnevicu te kroz poticaje, stipendije i ostale pomoći olakša financiranje školovanja i zaposlenja, javljasju iz Medulina. (iPress)