Nakon što je premijer Andrej Plenković u utorak najavio da će država financirati jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima u Republici Hrvatskoj, Grad Pula pozdravio je najavu te osigurao sredstva za pokrivanje razlike u cijeni marende za pulske osnovnoškolce koji ostvaruju pravo na subvencionirani školski obrok.

„To je dobra mjera kojom će Vlada osigurati 10 kuna za pokrivanje marende svakog osnovnoškolca u Republici Hrvatskoj, a Grad Pula podmirit će razliku u cijeni za djecu koja ostvaruju pravo iz našeg socijalnog programa“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Kako bi i dalje osigurali kvalitetnu školsku marendu za učenike osnovnih škola, Grad Pula je u školskoj godini 2022./2023. zbog drastičnog povećanja cijena namirnica i energenata bio primoran povećati cijenu školske marende na 12 kuna. Novom Vladinom odlukom svoj djeci bit će osiguran obrok u iznosu od 10 kuna, a razliku do 12 kuna za djecu koja ostvaruju pravo na subvencioniranu školsku marendu podmirit će Grad.

Roditelji čija djeca ne ostvaruju pravo na subvenciju u cijeni školske marende od drugog polugodišta ove školske godine podmirivat će razliku do pune cijene, odnosno 2 kune dnevno ili oko 40 kuna mjesečno.

Grad Pula osnivač je 11 pulskih osnovnih škola koje pohađa 4.500 djece, a za 600 učenika Grad će od drugog polugodišta školske 2022./2023, godini snositi razliku u cijeni marende od dvije kune po danu po djetetu što će godišnje iznositi 250 tisuća kuna. (iPress)