Od tri požara koja su planula u Istarskoj županiji, dva su lokalizirana, a jedan je ugašen, izvijestili su Iz Hrvatske vatrogasne zajednice u nedjelju popodne.

Požar kod sela Muntić lokaliziran je u 16 sati. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje saniraju požarište, a opožarena površina je 27 hektara.

Lokaliziran je i požar kod sela Štokovci, u 17,30 sati. Prema prvoj procjeni, opožarena površina je oko 50 hektara. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje saniraju požarište.

Požar na području Peroja ugašen je u 16,30 sati, a na terenu je ostala jedna ekipa vatrogasaca koja čuva požarište.

Veliki požar koji je danas oko 12 sati izbio kod Zračne luke Pula opasno razbuktava jaki zapadnjak. Zatvorena je i cesta kod Zračne luke, od Valture do Muntića.

Na terenu su vatrogasci JVP Pula i okolnih DVD-ova a pozvani su i kanaderi koji bi, ukoliko im jaki vjetar dozvoli, pomogli u obuzdavanju vatrene stihije.

Dim je vidljiv iz gotovo svih dijelova grada, pa Puljani uznemirano javljaju o novom požaru.

U tijeku je gašenje tri požara u Istarskoj županiji

Jedan požar otvorenog prostora je kod sela Muntići, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice.

- Gašenje požara otežava jaka bura. Na intervenciji gašenja sudjeluje oko 80 vatrogasaca sa 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva Canadaira – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Na gašenju požara angažirane su snage s Vatrogasnog područja Pula, Javna vatrogasna postrojba Grada Pule i sva dobrovoljna vatrogasna društva, tri ekipe s Vatrogasnog područja Rovinja te po jedna ekipa s vatrogasnih područja Pazina i Buzeta, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Otvorene su i sve prometnice. (iPress/foto: čitatelji)