U Facebook pod naslovom "Dva komentara nakon 30 godina nečinjenja" pulski gradonačelnik Filip Zoričić uzvratio je na prozivanje vijećnika IDS-a koji su se očekivano obrušili na novu organizaciju i visoke cijene parkinga tijekom ljeta. Jedna od većih novosti, kako smo pisali, je i rezerviran parking na nekoliko lokacija za stanovnike Starog grada. Lerotić se tom prilikom zapitao hoće li se trgovine početi zatvarati, hoće li naši sugrađani ostati bez posla?

- Po uzoru na najbolje svjetske prakse krenuli smo primjenjivati rješenja za promet i promet u mirovanju u Puli. Neće biti lako, tražit će mijenjanje navika, kompromise, prilagodbe, puno razgovora, strpljenja i investicija. Svaki potez ćemo analizirati, prilagođavati i ustrajati, dok ne dođemo do cilja.

Lerotić, uskoro nezavisni vijećnik, prosipa kantu populizma

Kako je ovo problem koji se tiče svih građana, logično je da se i oporba uključi komentarima, prijedlozima i kritikama i tu nema ništa sporno, no priznajte da je zabavno kad nakon 30 godina partijskog nečinjenja, uskoro nezavisni vijećnik, Lerotić prospe kantu populizma. Onda to ne samo da zabavlja, nego nam daje dodatnu snagu da ustrajemo i dalje, napisao je Zoričić aludirajući da bi Lerotić mogao uskoro izaći iz IDS-a.

-Partija nam u 30 godina nije napravila metar garažne kuće niti metar uredila rivu, a da ne govorim o regulaciji prometa, a naš Lero bez analize, bez prijedloga, samo hrpa ničega. Deković dolazi iz istog jata, ali njegove namjere djeluju pozitivno i uz humor, koji uvijek pozdravljam, ipak nešto nudi, pohvalio je Zoričić predsjednika pulskog IDS-a.

-Kolege drage, kao što sam rekao i na gradskom vijeću: dajte pametne prijedloge i razgovarat ćemo. Grad više nije leno IDS-a, ni ikoga drugog, nego grad svih nas, svih građana i svi mogu reći. Tako je u svakom mediju u Puli, tako je na društvenim mrežama i sreća da je tako. Napokon!.

Naravno, najveća odgovornost je na nama i na koncu poštivanju struke koja je rješenja poput park and ride i holders only parkinga ili cjenovne politike koja štiti stanare, a sve druge destimulira da vozilom dolaze u centar, davno učinila dijelom nužnih mjera. Koliko god to tražilo vrijeme i koliko god nije popularno u prvom koraku, toliko znamo da nije otkrivanje tople vode i bit ćemo ustrajni, ali svakako osluškivati i prilagođavati mjere svakoj pojedinoj situaciji, zaključio je gradonačelnik Filip Zoričić. (iPress)