Omiljeni ljetni program kanfanarskim osnovnoškolcima, ljetni kamp, koji se već dvanaest godina zaredom održava u kampu Mon Perin u Balama, uspješno je priveden kraju, ponovno uz velik odaziv djece.

Naime, preko 60 je školaraca svoj ljetni odmor započelo u druženju i igrama, uz organizirane cjelodnevne boravke u kampu te spavanje u šatorima. Ovaj kamp, kojeg zajednički orgniziraju Općina Kanfanar i Društvo Naša djeca Kanfanar, specifičan je u odnosu na većinu drugih sličnih programa upravo zbog činjenice da su polaznici cijelo vrijeme u kampu te tako imaju priliku naučiti i brojne nove praktične vještine i znanja.

Malim kamperima organizirani su brojni animacijski sadržaji kako bi na kreativan i zanimljiv način proveli tjedan dana u kampu. Tako su osim u brojnim društvenim igrama, djeca uživala u svakodnevnim kupanjima u moru i bazenima Paleo parka, sportskim aktivnostima, predstavama… Za kraj boravka u kampu, djeci su za uspomenu poklonjeni magneti sa zajedničkom fotografijom druženja u moru da ih podsjeća na još jedno ugodno ljetno druženje.

Tjedan dana zajedničkog života pod šatorima i ove je godine proteklo u zabavi i veselju, a cijeli je program organiziran zahvaljujući suradnji Općine Kanfanar, Društva Naša djeca Kanfanar te Općine Bale i poduzeća Mon Perin d.o.o., javljaju iz Kanfanara. (iPress)