Danas je u pulskoj Komunalnoj palači održan radni sastanak predstavnika Grada Pule i Hrvatskih cesta o projektima na području Pule na kojem su sudjelovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, voditeljica ispostave Hrvatskih cesta Rijeka Silvana Sorić, pročelnici nadležnih upravnih odjela Grada Pule Ingrid Bulian i Robert Stemberger i predstavnica pulskog Vodovoda Žarka Mrđen.

Na sastanku se razgovaralo o rekonstrukciji Tršćanske ulice te dionici Veli Vrh-Vodnjanska i Veli Vrh do velikog rotora u Šijani.

Zoričić: Pred nama je višeslojno buđenje i širenje Pule

- Današnji radni sastanak i dogovori o kojima ćemo vas izvijestiti nastavak su uspješne suradnje Grada Pule s državom. Rješavamo promet, ali i oživljavamo područje do Vallelunge koje nam je prioritetno, jer želimo probuditi i taj dio grada. Pred nama je višeslojno buđenje i širenje Pule, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić podsjetivši kako upravo na području Vallelunge Grad ima namjeru pokrenuti Pulski inovacijski centar.

Kako je danas dogovoreno, nakon zajedničke javne nabave, započela bi rekonstrukcija prometnice D400, odnosno Tršćanske ulice, od mosta do rotora Starih statuta. Grad bi išao u kompletnu rekonstrukciju i vodovoda i javne rasvjete, a Hrvatske ceste bi obnovile kolničku konstrukciju.

- Rekonstrukcija Tršćanske ulice u Puli zapravo predstavlja najspremniji projekt s kojim bismo krenuli nakon ovogodišnje turističke sezone koji ćemo Grad, Hrvatske ceste i u dogovoru s Hrvatskim vodama što prije pokrenuti. Već na jesen bi mogli krenuti s realizacijom kako bi prometnica bila spremna za iduću turističku sezonu“, najavio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

U drugom dijelu 2023. godine, nakon turističke sezone, započela bi rekonstrukcija i dogradnja državne ceste D66 i D75, odnosno Veli Vrh -Vodnjanska i Veli Vrh do kružnog toka u Šijani. Nova prometnica u čitavoj dužini imat će četiri kolničke trake s razdjelnim pojasom i obostrano biciklističkim stazama uz kompletno nove instalacije.

Ukupna ulaganja Hrvatskih cesta za Tršćansku ulicu kretat će se oko 10 milijuna kuna te 60 milijuna kuna za D66.

- Svjesni smo da su u Puli u ovom trenutku najizraženiji prometni problemi u Istri, pogotovo ulaz u Pulu, cesta D66 i D75, dakle Veli Vrh – Pula i cesta prema Vodnjanu, poručio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, izvijestili su iz Grada Pule. (iPress)