U pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Filip Zoričić u utorak, 28. lipnja 2022. godine primio je olimpijca stolnotenisača Tomislava Pucara i trenera Danijela Rojnića.

„Moj je zadatak dignuti sport na višu razinu. Imati olimpijca je ogroman ponos.  Svima nam je čast da te imamo. Olimpijske igre su san svakog sportaša. Želja mi je da svi čuju za naše vrhunske sportaše. Čestitam ti na velikom uspjehu i imaš moju potporu i potporu Grada Pule", poručio je gradonačelnik Zoričić.

„Živim  u Zagrebu. Otišao sam s 13 godina kad sam bio 8. na europskoj rang listi. Igram u Rusiji ovu sezonu, a za dalje ćemo vidjeti", rekao je Tomislav Pucar.

Tomislav Pucar bio je juniorski viceprvak Europe,  prvak Europe do 21 godine, osvojio je broncu na Europskim igrama u Minsku 2019. godine, te 2021. godine nastupio na Olimpijskim igrama u Tokiju. Rangiran je 30. na svjetskoj rang listi.

„Stolni tenis je individualni sport i ima mnogo turnira tijekom jedne sezone. U klubu uvijek radimo s mladima. U tijeku su pripreme za Europsko prvenstvo mlađih dobnih kategorija. U talijanskoj muškoj i ženskoj reprezentaciji više od 50 posto reprezentacije čine naše igračice i igrači", rekao je trener Danijel Rojnić.

U zadnje dvije godine stolnoteniski klub je osvojio 49 medalja na državnim prvenstvima, od toga 16 naslova državnih prvaka. Za vrhunski pojedinačni sport potrebna je vrhunska struka i vrhunski sparing, stoga igrači odlaze u potrazi za boljim uvjetima.

Gradonačelnik je najavio osnivanje Zaklade za sport, te se nada da će se time Grad Pula infrastrukturno ojačati. (iPress)