U punom su jeku pripreme jedne od najatraktivnijih pulskih plaža Hidrobaze za predstojeću kupališnu sezonu. U srijedu, 18. svibnja 2022. godine započelo je bojanje do sada neoznačenih i obnova starih prepoznatljivih plavih staza. Kako je Grad Pula i ranije najavljivao, danas je montirana i stijena za penjanje. Tijekom narednih dana bit će otvoreni sanitarni čvorovi i ponovno pušteni u rad tuševi. Psihološke barijere za zaštitu kupača su već postavljene, dok će se ravnanje plaže s dodatnom prihranom izvršiti tijekom slijedećih nekoliko dana.

Zahvaljujući posljednjim fazama uređenja posjetitelji mogu uživati u novim sportskim aktivnostima skate parku, poligonu za bicikle i netom postavljenim stijenama za penjanje. U narednom je periodu planirana i postava još nekoliko klupa upravo u ovoj novouređenoj zoni.

Podsjetimo, posjetitelji imaju prilike koristiti i besplatnu Wi-Fi internetsku mrežu, a dio plaže, prema lučici Štinjan,  je „Pet frendly" plaža koja je dodatno označena od strane Turističke zajednice Grada Pule.

Za pripremu ovogodišnje sezone kupanja na Hidrobazi Grad Pula je izdvojio 2,4 milijuna kuna. (iPress)