Ovog vikenda pred nama je Plava Laguna Polumaraton koji će se u organizaciji Plave Lagune održati nakon nekoliko godina stanke. Očekuje se 700 trkača koji će u različitim kategorijama uživati u trkačkim stazama u Zelena Resortu. Trkači dolaze s naših najvećih emitivnih tržišta, prije svega Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

U subotu u popodnevnim satima održat će se dječje utrke Pepi Kids Run posebno skrojene za zabavan ulazak u trkački svijet i koje su u potpunosti besplatne. U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i distance koje se trče (od 400-1.800 m). Registracija na dan utrke biti će moguća ovisno o preostalom broju raspoloživih prijava, a start ovih utrka je ispred recepcije kampa Zelena Laguna (Zelena Resort).

400 m - za uzraste od 4-6 godina; start u 15:00 h

800 m - za uzraste od 7-9 godina; start u 15:30 h

1.200 m - za uzraste od 10-12 godina; start u 16:00 h

1.800 m - za uzraste od 13-16 godina; start u 16:30 h

U subotu će se  održati i 4 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca, a start ove utrke je u 17 sati ispred recepcije kampa Zelena Laguna.

Sami Polumaraton, kao i utrka 10 K se trče u nedjelju 15. svibnja. Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag. Za sudjelovanje u Polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K 16  godina. Start za obje utrke se očekuje u 10 sati, ispred hotela Parentium Plava Laguna.

Dodjela nagrada održati će se ispred hotela Parentium Plava Laguna u 12.30 sati.

Prof. Goran Vrus, direktor utrke ističe:„Želja nam je u budućnosti od ove utrke napraviti iz godine u godinu sve veće događanje koje će postati popularno na europskoj karti. U predsezoni želimo imati veliki polumaraton, kao što na jesen imamo veliki triatlon pod brendom Ironman 70.3. To je sjajna promocija zdravog života, Plave Lagune kao organizatora velikih sportskih događanja, kao i Poreča kako sjajne sportske i turističke destinacije“.

Nenad Velenik, direktor TZ Poreč raduje se novoj ediciji porečkog Polumaratona: „Veseli nas i dodatno motivira sezona evenata koja je uzela zamaha u 2022. godini. Prema broju i kvaliteti  te realizaciji turističkog prometa se možemo mjeriti s najboljim turističkim godinama. Svim učesnicima  porečkog Polumaratona želimo odlično druženje i boravak u našem gradu.“

Ana Milohanović Čehić, direktorica TZ Funtana govori o važnosti ovakih sportskih događanja i kao promocije destinacije:“ Veseli nas što će se još jedno izdanje Plava Laguna Polumaratona održati dijelom i na području Funtane odnosno trčati kroz naše kampove. TZ općine Funtana od samog početka podržava organizaciju utrke. Već nakon prvog izdanja spoznali smo da se radi o sportskom i turističkom događaju s velikim potencijalom, koji dodatno obogaćuje turističku ponudu, nudi doživljaj i upotpunjuje sliku destinacije i naših turističkih mogućnosti. U tom smislu odlična je turistička promocija, a sam event značajan i prepoznatljiv turistički proizvod cijele porečke rivijere koji nas pozicionira kao vrhunsku destinaciju aktivnog odmora.“

Loris Peršurić, gradonačelnik Grada Poreča naglašava:“ Polumaraton za Poreč ove godine predstavlja nastavak jedne odlične sportske predsezone u našem gradu, a najavljuje i manifestacijama još bogatiji ostatak godine. Koliko nas vesele nove manifestacije, toliko smo ponosni i na sve one koje su već postale tradicionalne te iz godine u godinu u naš grad dovode brojne sportaše. Svim sudionicima želim ugodan boravak u Poreču i puno sportskog uspjeha.“

Vidimo se u Zelena Resortu u trkačkom vikendu koji je pred nama!

Očekujemo puno dobre zabave i sjajne atmosfere! Više informacija na https://www.plavalaguna.com/hr/istra/porec/dogadanja/plava-laguna-polumaraton.

Trasa Plava Laguna Polumaraton u Poreču

Ovog vikenda pred nama je Plava Laguna Polumaraton koji će se u organizaciji Plave Lagune održati u nedjelju 15.5.2022. Očekuje se 700 trkača koji će u različitim kategorijama uživati u trkačkim stazama u Zelena Resortu. Porečane i Porečanke kao i njihove goste molimo za razumijevanje s obzirom da će se natjecanje odvijati kroz šetnice u Zelena i Plava Resortu pa sve do centra grada,odnosno do zgrade Suda gdje je planiran okret.

Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag.

Utrka započinje u 10 sati ispred hotela Parentium Plava Laguna, a podjela medalja predviđena je u 12.30 sati na istoj lokaciji. (iPress)