Na aktualnom satu 8. sjednice Gradskog vijeća Pule danas je najzanimljivije pitanje postavila Sanja Radolović (SDP) podsjetivši na davnu 2012. godinu i amandman kojim je IDS-ovac Ardemio Zimolo zatražio, prilikom izmjena Prostornog plana Pule, da se na predjelu iznad Marine Tehnomont predvidi i mogućnost gradnje hotela. - Što je to značilo vidimo danas kada je predio usred šume spaljena zemlja. Novu gradsku upravu i koaliciju je dočekalo takvo stanje, investitor ima uredne sve papire, a mene zanima da li je na planove i amandmane utjecala i činjenica što su suvlasnici tada urbaniziranog, a danas prodanog zemljišta, roditelji Andija Rosande (Miletićevog prijatelja op.a.) koji je u Fratarskom d.o.o. bio zaposlen na mjestu voditelja projekata za netto plaću od 10 tisuća kuna, pitala je Sanja Radolović. Pročelnica Ingrid Bulian obećala joj je pisani odgovor s cjelokupnom kronologijom slučaja. 

Gordana Restović (Pula Film festival) je na pitanje o prihodu od adventskih kućica 2020. i ove godine kada je organizirana aukcija rekla je kako je prihod 2019. bio 100 tisuća kuna dok je ove godne prihodovano 180 tisuća kuna te da je interes zakupaca bio velik.     

Dušica Radojčić (Možemo!) je zanimalo koliko košta montaža i demontaža svjetlosne dekoracije za Advent.

Branislav Bojanić, direktor Pula parkinga rekao je da su oni od grada samo 2020. dobili novac za to jer se nije znalo kako će financijski proći godinu, s obzirom na koronu. Uvijek sami plaćamo rasvjetu iz svojeg poslovanja s obzirom da više zaradimo tijekom turističke sezone, rekao je Bojanić.

"To nije obična rasvjeta koja se mota oko stabla, nije kupljena u Pevecu, radi se o najmodernijoj rasvjeti u Hrvatskoj. Pogledajte onaj bor kojem se svi divimo", rekao je Bojanić.

- Povjerenstvo za medije koje je izabrano na javnom natječaju tek treba izraditi Pravilnik koji će na potpuno transparentan način, s jasnim kriterijima i mjerilima, raspodijeliti milijun kuna koji je proračunom planiran za sve medije. Kako bi gradska uprava bila što transparentnija prijedlog Pravilnika, koji će dakle izraditi struka, će se naći i na Gradskom vijeću. Primjedbe HND-a usmjerene su samo na to da ta stavka nije razrađena u Proračunu, pojasnila je pročelnica Anja Ademi u odgovoru na pitanje vijećnika Kristijana Biterija (NL F. Zoričića). Gradonačelnik Filip Zoričić dodao je da mediji ne smiju biti sredstvo oglašavanja te da novoj gradskoj upravi ne pada na pamet da dijeli novac mimo jasnih kriterija.  

Biteri je pitao i o ulaznicama za događaje u Areni koje dobiva Grad. Pročelnica Lena Radunić ogovorila je da Grad, Turistička zajednica i Arheološki muzej dobiva 200 ulaznica koje se onda dijele. Izradit će se i novi Pravilnik kako bi se točno znalo tko ima pravo na ulaznice. Zoričić je naglasio kako za sve manifestacije organizirane javnim novcem, kao i humanitarne, nitko iz gradske uprave neće dobiti ulaznicu već će ih kupiti.  

Elena Puh Belci (IDS) pitala je gradonačelnika Zoričića o putu njega i gradskih predstavnika u Istanbul.

- Pula je tamo bila među 40 gradova i nismo bili na izletu. Sve troškove puta i smještaja za nas pet je snosio organizator. I ubuduće ćemo prezentirati Pulu u Hrvatskoj ali i u inozemstvu kako bismo produžili turističku sezonu ali i otvorili vrata mogućim investicijama. U Istanbulu su od hrvatskih gradova bili Pula i Split, a Rijeka, Zagreb i Dubrovnik su pozvani ali njihovi predstavnici nisu išli, rekao je Zoričić.

Puh Belci je postavila i pitanje predsjednici Gradskog vijeća Dušici Radojčić o obnovi fasade na njenoj kući koja je pod zaštitom te zbog čega je došlo do dva različita očitovanja iz Grada Pule. Radojčić je ponovila kako za obnovu kuće, o kojoj je pisao iPress, nije potrebna dozvola Konzervatora već samo uvjeti obnove po kojima ona i radi te da je 'slučaj fasada iskonstruiran zna se zbog čega'.   (iPress)