Sezona koja je iza nas bila je vrlo zahtjevna i nepredvidiva. Siguran sam da u lipnju ove godine ne bih bio rekao da ćemo ostvariti brojke koje smo ostvarili. Planirali smo da ćemo ostvariti oko 65 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu, a stigli smo do 85 posto, s današnjim danom zabilježili smo više od 2,3 milijuna noćenja. Još uvijek kod nas boravi oko stotinjak gostiju, a otvoreni su hotel Belvedere i Grand kamping Kažela. Dobre su i najave za naredne mjesece kada kreću pripreme inozemnih i domaćih sportaša. Po broju ostvarenih noćenja prva smo općina u hrvatskoj, a ukupno smo treći. Svakako moram čestitati Rovinju i Poreču. U ukupnoj strukturi gostiju prednjačili su Nijemci kojih je u ukupnom broju turista 40 posto, slijede Austrijanci i Slovenci, a povećan je bio i broj domaćih gostiju. U strukturi noćenja kampovi čine oko 37 posto, slijedi privatni smještaj sa 33 posto ostvarenih noćenja, 8 posto noćenja realizirano je u hotelima, a potom slijedi ostali smještaj, kazao je direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori, na današnjoj dodjeli nagrada najboljim iznajmljivačima na području općine Medulin.

Vi ste oni koji radite direktni marketing, u direktnom ste kontaktu s gostima, a oni koji borave kod vas često dovedu i svoje prijatelje, a budući da ostvarujete čak 33 posto ukupnog broja noćenja  vrlo ste važni, poručio je nagrađenim iznajmljivačima Enco Crnobori. Iznajmljivači su tradicionalno dobili 1.500 kuna i skulpturu Šan Pjera zaštinog znaka Medulin Rivijere.

Čestitke nagrađenim iznajmljivačima uputio je i načelnik općine Medulin Ivan Kirac, poručivši svima onima koji nisu ove godine dobili nagradu, da imaju šanse sljedeće. On je uvjeren da će kad prođe pandemija i situacija u općini Medulin biti bolja. U to je uvjeren i Enco Crnobori, koji kaže da je ovoga ljeta na Medulin Rivijeri bilo dosta gostiju koji su došli prvi puta, i vjeruje da će se vraitit.

A najbolji iznajmljivači jesu iz Medulina Karl Johan Bartl, iz Premanture Ivan Piplica, u Pomeru je najbolja bila Marija Božić, a u Banjolama Alenka Deković, prva je u Vinkuranu Matilda Debeljak u  Pješčanoj Uvali najbolji je Davor Barbić. Kao najbolji iznajmljivači nagrade su jučer dobili i Fabian Marc Gawlik iz Valbonaše i Branislav Đorđević iz Vintjana. (iPress)