Advent u Puli je počeo - paljenje tisuća lampica i 8-metarske digitalne jelke donijelo je pravu blagdansku čaroliju na pulske učice. Mnoštvo djece, roditelja, mladih i starih ove je večeri veselo uplovilo u blagdansku bajku. Mnoštvo sadržaja i 80 programa očekuje Puljane i njihove goste tijekom Došašća.

Park Grada Graza, Portarata, Forum, Sergijevaca, Giardini...cijeli centar Pule i idućih će tjedana nuditi nrojne programe i gastro ponudu za sve posjetitelje. uveseljavati građane i građanke Pule kao i njezine posjetitelje. Najmlađi se već od jutarnjih sati mogu ukrcati u Veseli vlakić koji će svakodnevno prometovati oko gradske jezgre. 

Svjetleći anđeli na štulama, osam metarska digitalna jelka, promenadni koncert Goran Tomić trio, DJ Tricky D.... ispunili su prvi dan Adventa.

U nedjelju će se tradicionalno upaliti prva adventska svijeća kod fontane u Ciscuttijevoj ulici u 17 sati.

- Drago mi je da će se u samome središtu grada ovih dana osjećati blagdansko ruho. Ljudi su željni toga, a nakon našeg uspješnog programa "Dođi u grad" i Sajma knjige u Istri ovim Adventskim programom u kojem ćemo imati osamdesetak sadržaja, zaokružujemo jednu sjajnu priču, jednu lijepu cjelinu, poručio je pulski gradonačelnik Filip Zoričić. (iPress)