Nakon nedavno okončanih unutarstranačkih izbora danas je u prostorijama HDZ-a Grada Poreča održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljeno novo vodstvo. 

Za predsjednicu je izabrana Ivana Barišić, dok su za potpredsjednike izabrani Dušanka Šegala, Mirko Marić i Filip Stopić. Za tajnicu je imenovana Mirta Filipić Matijaš, profesorica talijanskog jezika i književnosti, rođena Rovinjka. Naglašeno je kako su izuzetno zadovoljni visokom izlaznošću  na izbore te podrškom Županijskog odbora i predsjednika istarskog HDZ-a Antona Klimana koji je, zajedno sa svojim timom, osvojio najviše glasova i u Poreču.

Predsjednica porečkog HDZ-a Ivana Barišić je magistar prava i odvjetnica te je istaknula da su joj motivi za kandidaturu, nakon što je 1996. g pristupila u mladež HDZ Grada Poreča, slaba zastupljenost žena u politici. Navodi kako čvrsto vjeruje da novo vodstvo može dosta učiniti za članove, Grad Poreč i Istarsku županiju.

Ističe kako su se svi u kratkom vremenskom roku okupili, razradili strategiju i krenuli u izbore za GO HDZ-a iz želje da unaprijede i učine boljim Grad Poreč, da zastupaju vrijednosti i ciljeve stranke i želje da vrate dignitet GO HDZ-a Poreč.

Nova predsjednica smatra da su njeni najbliži suradnici dobar spoj ljudi koji sa sobom donose bogato političko iskustvo i spoj obrazovanih i uspješnih žena u Gradu Poreču.

Novo vodstvo ima potrebne kompetencije za napredak u smislu poznavanja načela i vrijednosti ljudskih prava, kompetentnosti pravne naravi, etičku i moralnu kompetentnost, te sposobnost rješavanja sukoba i problema sukladno načelima demokratskog društva koje želi ići naprijed.

Predsjednica ističe da su svi zajedno prošli izuzetno zahtjevan period jer su u vrlo kratkom roku uspjeli mobilizirati članstvo osobnim pristupom svakom članu iako je bilo prijedloga da putem javnog priopćavanja informiraju i pozovu članove na izbore ali su izabrali teži put, a što se na kraju i pokazalo da je to bio najbolji način jer tako su mogli izravno od članova čuti prijedloge, kritike, pohvale vezane za daljnji napredak GO.

Dana 17. listopada 2021. provedeni su unutarstranački izbori na kojima je GO ostvarila izvrsne rezultate kao i izlaznost birača od 40 %, a to im je još veći pokazatelj da su birači prepoznali predanost i rad. Sama inicijativa o provedbi unutarstranačkih izbora došla je od predsjednika stranke Andreja Plenkovića koji je svojim dolaskom na mjesto predsjednika stranke ispunio obećanje i uveo novi način izbora jedan član jedan glas, što su birači prepoznali kao najviši oblik demokracije.

Plan i program za početak je poboljšati komunikaciju i suradnju s članovima koju, kako navodi novo vodstvo, su dobrim dijelom već ostvarili što je pokazatelj velike izlaznosti na unutarstranačkim izborima, stajati na raspolaganju članovima koje bi ujedno pokušali i aktivnije uključiti u rad stranke, svakodnevna dostupnost vodstva građanima, informiranost vodstva o potrebama građana. Nadalje, intenzivno raditi na provedbi politike zajedništva, uključiti mlade i obrazovane skupine u aktivni rad GO, te tako proširiti, osvježiti i osnažiti GO i vratiti dignitet istoj.

Također ističu da žele pokazati volju za dijalog s političkim neistomišljenicima u skladu s načelima demokratskog prava.

Konačni cilj je postići na lokalnim izborima rezultate koje postižu na parlamentarnim i predsjedničkim izborima i tako dobiti zastupljenost od 3 vijećnika.

Dosadašnji angažman uspostavio je dobru suradnju sa svim ostalim gradskim i općinskim organizacijama HDZ-a, županijskim vodstvom i središnjicom HDZ. Također podrška ŽO IŽ na čelu s Antonom Klimanom i njegovim timom je doprinijela velikoj izlaznosti birača na unutarstranačke izbore u GO Poreč, a na kojima je Kliman sa svojim timom ostvario najveći broj glasova.

Na ovim izborima su uvidjeli snagu zajedništva unutar članova i to od samog početka organiziranja sastanaka, od prije 2 mjeseca, do održavanja izbora. Članovi su pokazali snažnu inicijativu, volju i entuzijazam što je ujedno novom vodstvu dodatna i najveća motivacija da još snažnije grade izravne kontakte s članovima, a smatraju da je to najbolji način da saznaju probleme članova kako bi zajedno radili na rješavanju istih. Na kraju su se zahvalili svim članovima prvenstveno na ukazanom povjerenju, podršci i izlasku na izbore, izvijestili su iz HDZ-a. (iPress)