Željka Šaban Miličić i Vinko Vrebac pobjednici su drugog Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, iz serije Ironman natjecanja, na kojem se gotovo 400 natjecatelja natjecalo u Poreču i Funtani u 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja te 10 km trčanja.

Utrka je započela, u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium dionicom plivanja koju je otežavao snažan vjetar, zatim se nastavila ispred hotela Molindrio, od kuda je krenula biciklistička trasa sve do Funtane i natrag te završila trčanjem od Molindria preko Plave Lagune, sve do carinskog gata u centru Poreča i natrag.

Pobjednici Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč ove su godine domaći asevi Željka Šaban Miličić i Vinko Vrebac iz Triatlon Kluba Swibir. Vrebac je utrku koja se sastoji od 1.5 km plivanja, 40 km bicikliranja i 10 km trčanja, završio je u svega 2 sata i 6 minuta ispred drugoplasiranog Talijana Alessandra Fagherazzia. Željka Šaban Miličić bila je danas najuspješnija u ženskoj konkurenciji i utrku je završila za 2 sata i 11 minuta.

Nakon utrke Željka Šaban Miličić je naglasila kako je zadovoljna što se nakon ozlijede leđa vratila u formu:

“ U ovoj utrci dala sam sve od sebe i sretna sam jer se moj trud isplatio. U utrci je definitivno pobijedila glava jer sam Poljakinju, koja je vodila u plivanju i biciklu, stisla u prvih pet km trčanja te sam je pretekla u samom centru Poreča, nakon čega sam zadržala prednost.“

Vinko Vrebac rekao je kako uživa trčati u Poreču, na domaćem terenu:

“Sretan sam i ponosan naravno s prvim mjestom. Bilo mi je dosta teško pratiti koliko sam bolji od konkurenciji s obzirom da su većinom bili strani trkači koje ne poznajem dobro, no rezultat svakako veseli.“ (Hina)