Naredna, 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Pule sazvana je za srijedu, 22. rujna s početkom u 17 sati u „Dvorani Pula" Fakulteta ekonomije i turizma.

Dnevni red obuhvaća sljedeće prijedloge odluka i rješenja: donošenje Odluke o utvrđivanju ulaganja Grada Pula u društvo Plinara d.o.o. u svrhu povećanja temeljnog kapitala, donošenje Odluke o izmjenama Odluke o davanju suglasnosti za zaduživanje trgovačkom društvu Kaštijun d.o.o. Pula, donošenje Odluke o sastavu urbanog područja Pula, donošenje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Pule za 2021. godinu, donošenje Odluke o dopuni Odluke o uvjetima i postupku za izbor kandidata za članove upravnih vijeća ustanova čiji je osnivač Grad Pula, donošenje Odluke o izmjeni Odluke o vremenskom ograničenju, vremenu naplate i visini naknade za korištenje usluge parkiranja na javnim parkiralištima Grada Pule, donošenje Zaključka o otkazu Sporazuma o obavljanju poslova civilne zaštite iz nadležnosti lokalne samouprave, donošenje Rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Pule, donošenje Rješenja o imenovanju Stručnog povjerenstva za koncesije na pomorskom dobru na području Grada Pula i donošenje Rješenja o razrješenju i imenovanju člana Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja.

„U rad Gradskog vijeća uvodimo novost - dajemo mogućnost prikazivanja slikovnog materijala na projekcijskom platnu za vrijeme vijećničkih pitanja ili rasprave. Ta se mogućnost može iskoristiti za bolju ilustraciju ili dopunu sadržaju intervencija na Vijeću. Dopuštena su maksimalno dva slikovna prikaza uz svako vijećničko pitanje ili raspravu. Ta se mogućnost uvodi probno, a praksa će pokazati doprinosi li unapređenju rada pa će se, sukladno tome, eventualno i mijenjati", najavila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Pule-Pola Dušica Radojčić.

Dnevni red s materijalima uz svaku točku dnevnog reda dostupan je na poveznici: https://www.pula.hr/hr/uprava/gradsko-vijece/sjednice-gradskog-vijeca/sjednice/41/5-sjednica-gradskog-vijeca-grada-pula-pola-22092021/

Podsjećamo, sjednicu Gradskog vijecěa Grada Pule možete pratiti uživo, putem live streaminga na linku https://www.pula.hr/hr/uprava/gradsko-vijece/prijenos-uzivo, na YouTube kanalu Grada Pule ili pogledati snimku na programu TV Nove s početkom u 21,30 sati.

Budući da Gradska vijećnica u Komunalnoj palači ima ograničen broj mjesta u njoj se ne mogu osigurati protuepidemijske mjere, sjednica se održava u velikoj dvorani FET-a. Maksimalan broj osoba kojima je, zbog pandemije Covid-19, dozvoljeno biti u prostoriji je 70 i dostižu ga sudionice i sudionici sjednice.

„Stoga, još uvijek nismo u mogućnosti dopustiti sudjelovanje na sjednici zainteresiranoj javnosti. U uobičajenim okolnostima predstavnici tijela mjesne samouprave, udruga građana, vijecěa nacionalnih manjina, građanke i građani smiju prisustvovati radu Gradskog vijecěa uz prethodnu zatraženu dozvolu e-mailom od predsjednice Gradskog vijeća Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.", pojasnila je predsjednica Gradskog vijeća Grada Pule Dušica Radojčić, izvijestili su iz Grada Pule. (iPress)