U pulskoj Komunalnoj palači danas su predstavnici sedam istarskih gradova, Istarske županije i Općine Medulin potpisali Sporazum o suradnji na manifestaciji Dan mladih u Istarskoj županiji koja će se održati 17. rujna.

U ime Grada Pule Sporazum je potpisao gradonačelnik Filip Zoričić koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo što će se održati manifestacija Dan mladih te da su mladima uvijek moramo baviti jer „na mladima svijet ostaje“.

„Vjerujem da današnjim potpisivanjem Sporazuma dajemo na važnosti čitavom događaju kada ćemo raspravljati o temama koje se tiču mladih. Želja nam je da se naši mladi nakon studija vrate u svoj zavičaj s onim najboljim što imaju – znanjem“, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Zamjenica župana Istarske županije Jessica Acquavita naglasila je kako je važno da mladi budu uključeni i da promišljaju budućnost društva.

„Moramo osluškivati njihove potrebe, uključiti ih u civilnom, socijalnom pa čak i političkom životu naše zajednice“, kazala je zamjenica župana Acquavita.

Prigodnim riječima o radu s mladima obratili su se i gradonačelnik Buzeta Damir Kajin, Labina Valter Glavičić, Novigrada Anteo Milos, Poreča Loris Peršurić, Rovinja Marko Paliaga, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i predsjednica Savjeta mladih Grada Pazina.

Dan mladih u Istarskoj županiji održat će se u petak, 17. rujna u Circolu. Program započinje glazbenom točkom u 16:30 sati koncertom mladih glazbenica Anamarije Bukovnik i Letizije Ulike Roce. U 17,00 sati započinje panel rasprava na temu "Rad s mladima u Istarskoj županiji", dok je u 18:45 sati planirana "Brainstorming sesija" na temu izrade Akcijskog plana za mlade IŽ. Predviđeno trajanje je do 20,00 sati, nakon čega slijedi glazbeni dio programa do 22,00.

Program organizira Grad Pula-Pola u suradnji s Istarskom županijom, gradovima partnerima i Općinom Medulin. Suorganizatori glazbenog dijela programa su Hrvatska glazbena unija i Udruga studenata glazbene pedagogije Disonanca, javljaju iz Grada Pule. (iPress)