U petak 17. i subotu 18. rujna Zagrebačka ulica u Poreču zatvara se za sav promet i postaje mjesto isključivo za pješake, druženja, opuštanje uz niz radionica, filmova, glazbu, društvene igre i ostalo. Sve se to odvija u organizaciji porečke udruge Zona za poboljšanje kvalitete življenja, a pod kapom projekta „Poreč Living Streets“ koji provodi Grad Poreč s partnerima, gradskim poduzećem Parentium d.o.o. i udrugom Zona, u sklopu EU projekta EUKI Living Streets koji je okupio zajednicu europskih gradova u energetskoj tranziciji Energy Cities, Organizacije Terra Hub iz Hrvatske, Oeste Sustentavel iz Portugala i Sustainable City Network iz Grčke.

Stoga su sve građanke i građani pozvani da dođu u Zagrebačku ulicu i opuste se, a mogu sa sobom ponijeti karte za igranje, omiljenu knjigu, instrument ili pak doći pogledati odgovore iz ankete koja se još uvijek provodi (https://bit.ly/3tCKnSz) na temu budućnosti javnih prostora grada Poreča, te sudjelovati u nekoj od radionica za djecu i odrasle, Sve će se to odvijati u ovoj inače prometnoj ulici u centru grada koja za taj dan postaje pješačka zona. Sva događanja odvijat će se sukladno epidemiološkim mjerama, te je stoga za neka od događanja potrebno prijaviti se putem weba.

Radionice će se odvijati oba dana, a za neke je potrebna prijava koja se vrši na linkovima:

1. Radionica izrade terarija „Mini vrt u staklenci“ koju vode Mirela Uzelac i Barbara Sladonja (Institut za poljoprivredu i turizam Poreč). Prijaviti se može do četvrtka, 16.09. na web adresi: https://udrugazona.typeform.com/to/aMvAXKLo Radionica je za maksimalno 10 polaznika/ca, a održat će se u terminima petak u 16.30 i subotu 9.30 sati

2. Radionica djeca dizajniraju – izrada rasvjetnih tijela Sekcije Djeca i Arhitektura (DiA) Društva arhitekata Istre DAI-SAI, voditeljice Danijela Perčić Tičić i Daniela Škandul. Radionica za 10-15 djece, a prijave do 17.09. na linku https://udrugazona.typeform.com/to/wRIr6JtL. Radionica će se održati u 16.30 sati

Ukoliko vremenske prilike u petak i subotu ne budu povoljne, sve se odgađa do idućeg termina o kojem će javnost biti pravovremeno obaviještena. Također, mole se svi građani da do petka, 17. rujna u 12.00 sati maknu svoja vozila iz Zagrebačke ulice, poručili su iz Grada Poreča. (iPress)