Daniel Deković novi je predsjednik pulskog IDS-a, odlučili su fiducijari na višesatnoj Skupštini stranke u Hotelu Histria. Deković je dobio 52 glasa dok je za Marina Lerotića glasalo 39 fiducijara. Rezultat nije iznenadio dobre poznavatelje stanja u IDS-u i činjenice da je sve više, posebice, starijih članova stranke u Puli bilo izrazito nezadovoljno Borisom Miletićem i stanjem u stranci. Nezadovoljstvo je kulminiralo teškim porazom IDS-a na lokalnim izborima u Puli nakon čega je i predsjednik stranke Miletić bio prisiljen na uzmak i obećanje da se u rujnu na unutarstranačkim izborima neće više kandidirati.  

Teško poraženi Marin Lerotić, kandidat struje koja podržava Borisa Miletića, bio je unaprijed osuđen na poraz. 

Dosadašnji predsjednik pulskog IDS-a Robert Cvek, ostao je član predsjedništva pulske podružnice. Članovi predsjedništva IDS-a Pula su i Fabrizio Radin, Edi Gobo, Ivan Belobrajdić, Diana Kukić Dasko, Enes Ibrahimović, Slađana Radošević i Ileana Zahtila Blašković.

Daniel Deković, inženjer zaštite od požara ima 36 godina, djelatnik je Javne vatrogasne postrojbe Pula i dosadašnji predsjednik Mjesnog odbora Busoler koji je predvodio svoje sugrađane u borbi protiv netransparetnog nametanja Islamskog centra unutar naselja u kojem prevladavaju obiteljske kuće.  U politici je aktivan već 15 godina, dok se u slobodno vrijeme bavi trčanjem ultramaratona.

- Jučer su članovi pulskog IDS-a poslali jasnu poruku građanima, shvatili smo što su nam građani rekli na posljednjim izborima. Mi svi zajedno, kao tim, moramo se truditi biti bolji IDS, komunicirati s građanima i slušati njihove potrebe. Ja sam uvijek bio sa građanima i na njihovoj strani kada je trebalo dignuti glas, rekao nam je u prvoj izjavi Deković.

Na pitanje podrazumijeva li 'njegov bolji IDS' pošteniju i transparentniju stranku i njene članove rekao je Deković 'naravno' uz poruku svim članovima da IDS mora biti tim i raditi kao tim. (iPress)