Sjednice pulskog Gradskog vijeća sve više razotkrivaju model vladanja IDS-ove garniture u Puli gdje su podobnost, stranačka iskaznica, poslušnost i zakon 'omerte' bili gotovo jedini kriteriji za gradske dužnosnike i direktore javnih poduzeća koji su očito služili samo izabranicima stranke na vlasti. Rezultat je Pula kakvu imamo, javne tvrtke koje služe samo njima, smrad s Kaštijuna, loša mreža javnog prijevoza, nepostojanje garažnih kuća, derutne i opasne fasade...

- Jučer smo na sjednici Gradskog vijeća imali prilike vidjeti posljednje manifestacije drskosti, ostatke dugogodišnje svijesti o sigurnosti položaja i političke podrške bez obzira na rezultate poslovanja, nekih direktora i direktorica komunalnih poduzeća. Direktoricu Kaštijuna upitali smo da li je istina da je neposredno prije lokalnih izbora u svibnju 2021. došlo do požara u postrojenju ŽCGO Kaštijun, da je za gašenje intervenirala vatrogasna postrojba iz Žminja te zbog čega ta informacija nije dospjela u javnost?

Prema dobivenim informacijama, šteta nije mala i box koji je gorio nije još osposobljen za rad. Dakle, u trenutku najvećeg pritiska količina otpada na Kaštijun, 1 od 6 bokseva izvan je funkcije,a javnost o tome nije obaviještena. Direktorica je potvrdila informaciju, rekavši da se radilo o samozapaljenju. Budući da nije bilo ozlijeđenih, obavijestila nas je, nije bilo potrebe obavještavati javnost (pred izbore, dodajemo).

O šteti ne bi rekla ni riječ da ju nismo zamolili da ju procijeni. Kaže da se radi o šteti od oko 2,3 milijuna kuna. Rekla je da su pozvali vatrogasce i da misli da su iz Pule i da je slučaj prijavljen policiji, komentiraju danas iz platforme Možemo na društvenim mrežama. 

Oglasio se i Danijel Ferić, SDP-ov kandidat za župana koji je utrku izgubio za 40 glasova vjerojatno samo zbog toga jer DIP nije dozvolio novo prebrojavanje biračkih listića.

- U ex-Miletićevoj gradskoj upravi puno je raznih Glušaca i njemu sličnih. Prljavo rublje sve više izlazi na vidjelo, pa tako i eksplozija boxa 2 na ŽCGO Kaštijun gdje se suši MKO. O eksploziji i intervenciji JVP Pula su obaviješteni i tadašnji gradonačelnik Miletić i policija. Pogađate, eksplozija boxa je uspješno zataškana jer se dogodila u petak 2 dana prije izbora, piše Ferić. (iPress)