Premda je epidemiološka situacija u Istri i Puli zadovoljavajuća, pulski gradonačelnik Filip Zoričić pozvao je u petak Puljane i njihove goste na odgovorno ponašanje budući da se u posljednja dva dana ondje povećao broj novozaraženih osoba koronavirusom.

Nakon dužeg vremena bez ijednog slučaja ili sa sporadičnim slučajevima potvrđenog koronavirusa, Istra u posljednja dva dana bilježi po četiri novozaražene osobe.

"Apeliram na sve vas da se i dalja držite uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite, poštujete sve preventivne mjere, odazovete cijepljenju i na taj način pokažete odgovornost u zajedničkom nastojanju očuvanja povoljne epidemiološke slike koju sada imamo", rekao je Zoričić i dodao kako je odgovornost na svima da zaštite sebe i druge, osobito najranjivije.

Ustvrdivši kako je Hrvatska prepoznata kao najsigurnija destinacija na Mediteranu u kojoj se trenutno odmara više od milijun turista, od kojih je 270 tisuća u Istri, odnosno 19 tisuća u Puli, Zoričić je kazao kako su turisti očito prepoznali Pulu i Istarsku županiju kao sigurnu destinaciju.

"To obvezuje sve nas da budemo odgovorni jer ćemo samo na taj način imati uspješnu i sigurnu turističku sezonu do kraja", rekao je.

Pozvao je sve koji borave u Puli i na istarskom poluotoku da se nastave odgovorno ponašati i da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

"Djelujemo li pravovremeno, možemo sačuvati zdravlje naših građana i normalno nastaviti graditi turističku sezonu, koja je iz dana u dan sve snažnija", poručio je Zoričić. (Hina)