Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih ove je godine osvojila naslov europskih prvaka, a doprinos ovom uspjehu dali su i naši vrijedni Umažani, rukometaš Tomislav Bošnjak te izbornik Mario Sirotić. Ovim povodom gradonačelnik Umaga Vili Bassanese ugostio je naše umaške zlatne rukometaše 30.srpnja 2021, čestitavši im na vrhunskom uspjehu.

Uspjeh je još i veći obzirom da se, osim ovog hvalevrijednog uspjeha osvajanja zlata na dvanaestom Europskom prvenstvu rukometa gluhih održanog u Zagrebu u lipnju, Tomislav Bošnjak vratio s EP-a s još jednom nagradom, i to najboljeg strijelca turnira.

Hrvatski rukometaši osvojili su naslov europskih prvaka pobijedivši Rusiju u finalu 34:25. Izbornik Mario Sirotić naglasio je kako su se rukometaši zaželjeli Europskog prvenstva i htjeli su potvrditi zadnju zlatnu medalju EP-a koja je osvojena 2016. godine u Berlinu. Osim navedenog, naša je reprezentacija osvojila zlato i na Svjetskom prvenstvu koje je 2018. održano u Brazilu. Stoga, riječ je o nizu odličnih rezultata naših vrhunskih rukometaša.

„Strast i ljubav koju vi pokazujete prema rukometu primjer je mladim generacijama, ali i svima nama, kako ulagati 100% truda i rada u ono što volimo, s ciljem ostvarenja vlastitih snova. Hvala vam na promociji našega grada, čije ime ispreplićete kroz vaše brojne sportske uspjehe“ naglasio je Bassanese. (iPress)