Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće objavilo je u srijedu, 21. srpnja 2021. godine, Prijedlog liste reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2021./2022. na području grada Pule kao i Odluku o odbijanju prijava za upis u toj pedagoškoj godini.

U upisnom roku zaprimljeno je 603 prijava, od kojih prema privremenim rezultatima 438 udovoljava pravilniku, 43 nema prebivalište u Puli, 105 nema navršenih 12 mjeseci i 17 je nepotpunih prijava.

Sukladno Pravilniku o upisima, u dječje vrtiće mogu se upisati djeca od navršenih 12 mjeseci starosti pa do polaska u osnovnu školu.  Dijete i roditelji moraju imati prebivalište na području Grada Pule ili imati status stranca sa stalnim ili privremenim boravkom na području Grada Pule. Među kriterije za upis u vrtić od ove su godine uvrštena i djeca roditelja koji ima status roditelja-njegovatelja, a drugi je zaposlen.

Prijedlog liste za vrtić i za jaslice donesen je radi bolje preglednosti prema bodovima i prema abecednom redu.

Prijedlog liste reda prvenstva upisa i Odluka o odbijanju prijava za upis u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2021./2022. objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) te službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr), DV Mali svijet (www.dvmalisvijet.hr)  i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr).

Prigovore na Prijedlog liste reda prvenstva roditelji odnosno staratelji mogu podnijeti u pismenom obliku unutar 5 dana od objave, zaključno s ponedjeljkom, 26. srpnja 2021. godine.

Prigovori se predaju u pisarnici Grada Pule, Stara tržnica 1, Pula, u uredovno radno vrijeme: ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 14.30 sati te srijedom od 11.30 do 15.30 sati ili na e-mail pisarnice: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nakon isteka roka za prigovore i donošenje odluka po prigovorima, Povjerenstvo za upis djece u dječje vrtiće utvrdit će konačnu Listu reda prvenstva upisa u dječji vrtić prema skupinama.

Uvid u navedene Odluke moguće je samo uz Internet šifru koju su roditelji zajedno sa uputom o korištenju dobili na Potvrdi za prijem dokumentacije. Na taj način osiguran je ograničen pristup koji ne ugrožava transparentnost i pravednost jedinstvenih upisa u Gradu Puli, a zbog podataka djece koje sadrži, štiti njihovu privatnost. Stranke u postupku, odnosno svi roditelji koji su dostavili dokumentaciju mogu na taj način imati uvid u Odluke i prateće liste i ukoliko to smatraju potrebnim, dostaviti prigovor.

Upute za pristup rezultatima upisa putem web servisa:

Otvoriti web stranicu servisa http://evrtic.pula.hr/RezultatiUpisa.aspx

Poveznica za pristupanje web servisu dostupna je i na službenim stranicama www.pula.hrwww.dvpula.hrwww.dvmalisvijet.hrwww.rintintin.hr.

U polje „Šifra" unijeti znakove ispisane na polju „Internet šifra" koje se nalazi ispod rednog broja potvrde.

Nakon unosa znakova u polje „Šifra" kliknuti na polje „Potvrdi".

Potvrdom valjane zaporke, prikazati će se datoteke s rezultatima upisa.

Svaku prikazanu datoteku možete preuzeti.

Rezultati upisa