Nedavno su odobrene prve ovogodišnje potpore u sklopu Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2021. godinu Grada Poreča. Ove pomoći odobravaju se porečkim poduzetnicima i poduzetnicama već niz godina, a dodjeljuju se kroz osam mjera, kojima se ostvaruje bespovratna financijska pomoć.

1. potpore poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo,

2. potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata,

3. potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje,

4. potpore za subvencioniranje digitalizacije poslovanja,

5. potpore obrtima za obavljanje poslova dadilja,

6. potpore za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine,

7. potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju,

8. potpore za subvencioniranje boravka djeteta u dječjem vrtiću ženama poduzetnicama početnicama.

Poreč je i grad prijatelj ženskog poduzetništva, te se s ciljem poticanja razvoja ženskog poduzetništva, ženama koje su stopostotne vlasnice poslovnog subjekta pojedine se potpore uvećavaju za 20 posto, a osobama mlađim od 30 godina za 10 posto ukupno prihvatljivih troškova.

- Poduzetništvo i obrtništvo glavni su pokretači razvoja našega grada i želimo ih nastavljati poticati – prostornim planiranjem dodatno ojačati naše gospodarske zone, biti partner u novim projektima, gradskim mjerama dodatno olakšati poslovanje i biti grad prijatelj poduzetništva, a ovim mjerama dodatno pomažemo ženama poduzetnicama, kaže resorna pročelnica Morena Mičetić Fabić.

Za sada je dodijeljeno šest potpora, isto toliko ih je trenutno u obradi, a javni poziv za dodjele potpora otvoren je i dalje, sve do 10. prosinca ove godine. Potrebni obrasci i upute mogu se dobiti na web stranicama Grada Poreča. (iPress)