Tako je protekla subotnja večer na Vodnjanštini. U sklopu Vodnjanskog ljeta održan je program „Druženje uz... Una serata con..." kroz koji su u isto vrijeme, s početkom u 21 sat, u Peroju na Placi nastupili Irena & Mauro Giorgi, u Galižani na Velikom trgu In vino veritas, a u Vodnjanu na Narodnom trgu klapa Škerac. U ugodnoj ljetnoj večeri trgove je ispunila publika željna zabave i dobre muzike.

Nagrađivana mješovita klapa Škerac iz Medulina, koja baštini pola stoljeća tradicije klapskog pjevanja u tom mjestu, pred Vodnjance i njihove goste donijela je bogatstvo pjesama mediteranskog ugođaja. Ugodni i romantični tonovi ispunili su Narodni trg, na kojem je bilo pregršt ljudi i posjetitelja u potrazi za lijepom glazbe. Pozitivne kritike među publikom čule su se i na račun organizatora zbog izbora „prirodne" pozornice pred info-punktom.

Pulski sastav In vino veritas zaista je nepotrebno posebno predstavljati s obzirom da su zahvaljujući dugogodišnjem plodonosnom radu znani kao neizostavni kreatori zabave i veselja mnogih pučkih fešti. Svojim repertoarim starih i dragih tradicionalnih pjesama na istro-talijanskom narječju i ovaj su put razgalili Galižance te su mnogi na velikom trgu spontano zaplesali.

Sasvim drugačiji repertoar na placi u Peroju predstavili su pulski glazbenici Irena & Mauro Giorgi izvodeći obrade svjetski poznatih rock, blues, pop, swing te etno ambijentalnih pjesama. Iako su supružnici Giorgi sami na pozornici, kao izvrsni multinstrumentalisti priuštili su Perojcima i gostima bogatu zvučnu kulisu i pravu glazbenu poslasticu za ljetni ugođaj, javljaju iz Vodnjana. (iPress)