Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u nedjelju 20. lipnja u 17 sati na interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”.

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Motovunom vladala 519 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.

Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru Motovuna imala je upravo Mletačka republika, koja je Motovunom vladala od 1278. do 1797. godine.

Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Dean Prodan. Razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom i engleskom jeziku, a očekivano vrijeme trajanja je 1h i 15min.

Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Prethodna najava nije potrebna, a cijena stručnog vođenja koje uključuje i obilazak motovunskih zidina iznosi 40 kn po osobi, dok je za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena 20 kn. Za mlađe od 7 godina vođenje je besplatno.

Podestat Marco vas upoznaje i s novitetom u turističkoj ponudi Motovuna - gradskom tiskarom Antico, gdje će vas dočekati tiskar Jure i ispričati vam priču o srednjovjekovnoj tiskari na samom vrhu Motovuna!

Kostimirano vođenje “Doživi Motovun” je sadržaj projekta Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! kojim se prikupljaju sredstva za ulaganje u održavanje motovunske baštine i njezino obogaćivanje novim sadržajima kako bi svaki novi dolazak posjetiteljima postao novi, drukčiji, još bolji doživljaj Motovuna!

Općina Motovun, kao nositelj projekta, obavještava sve zainteresirane grupe i agencije da se interpretacijska šetnja “Doživi Motovun” može organizirati i u drugim terminima, a za najave i sve dodatne informacije se potrebno obratiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na +385 (0)91 268 1616.

(iPress)