Živimo u vremenima kada je pružanje ruke pomoći važnije nego ikada. Djelatnici Opće bolnice Pula od početka pandemije koronavirusa čine nadljudske napore kako bi pomogli pacijentima i smanjili pritisak na bolnički sustav. Kako bi im u tim nastojanjima pomogao, najveći istarski shopping centar, Max City, donirao je 93.000 kuna Općoj bolnici Pula. Ta sredstva usmjerena su ka nabavci dva uređaja s priborom za terapiju visokim protokom kisika.

S iskrenom željom da se Covid-19 pandemija uskoro zaustavi, a oboljeli uspješno oporave, donaciju je ravnateljici Opće bolnice Pula, gđi. Ireni Hrstić, uručio direktor Max Cityja, Stevan Muidža. Ravnateljica je tom prilikom naglasila kako su brojne tvrtke, pa tako i Max City, kao društveno odgovorni poslovni subjekti prepoznali da pomaganjem Općoj bolnici Pula kroz donaciju pomažu cijeloj našoj zajednici u očuvanju zdravlja. U ovoj situaciji konkretno u postupcima liječenja.

Navedeni uređaji neophodni su za liječenje pacijenata zaraženih Covid-19 virusom jer, nažalost, i dalje ima pacijenata koji su visoko ovisni o terapiji kisikom. Ovi uređaji su od izuzetne važnosti za one pacijente koji su još dovoljno „dobri“ da im nije neophodan respirator ali nedovoljno „dobri“ da bi disali potpuno samostalno. Terapijom visokoprotočnim kisikom poboljšava se ventilacija pluća i izmjena plinova, olakšava se disanje, a u konačnici se smanjuje potreba liječenja respiratorom i stopa smrtnosti.

Najveći istarski shopping centar svojim primjerom pokazuje što znači biti aktivni član zajednice, razmišljati o onima kojima je pomoć najpotrebnija i pomoći graditi bolje društvo. Ovom donacijom Max City nastavlja niz dobrotvornih aktivnosti započetih u veljači ove godine kada je 100.000 kuna donirano Dječjem domu Ruža Petrović, a pomaganje zajednici na tome neće stati već će se nastaviti i kroz naredne mjesece. (ST)