- Istarski HDZ je, nakon pet mjeseci od kada sam preuzeo vodstvo stranke, učinio pomak naprijed i znamo kako dalje. Obzirom na dobru i konzistentnu kampanju mislim da su neki naši članovi očekivali i bolji rezultat.

No, u Skupštini Istarske županije imamo 6 vijećnika, samo jednog manje od SDP-a, što je dobar rezultat. I naša kandidatkinja dr. Irena Hrstić ostvarila je zavidan rezultat. U Karojbi naš izuzetno kvalitetni kandidat, Marko Lakošeljac, ulazi u drugi krug s 41,83% glasova birača, dr. Mario Bratulić zadržao je Sveti Petar u Šumi, rekao je u prvom komentaru izbora predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman. 

Naravno, trebamo biti još prisutniji i još se više zalagati za konkretne projekte u Istri kao što smo i do sada radili, moramo se korigirati i mijenjati te prilagođavati novim generacijama, naglasio je Kliman.

Na konstataciju da je dr. Hrstić dobila oko pet tisuća glasova više od HDZ-ove kandidatkinje na proteklim izborima i pitanje kako komentira neuspjeh IDS-a, Kliman je rekao kako se ne može dalje sa starim porukama i načinima kampanje.

- Dolaze nove generacije, nove platforme i to se mora uzeti u obzir. Samo se pobjednici pamte, rekao je Kliman.

- Hvala svima koji su prepoznali naš program i dali nam svoj glas. HDZ u Istri je ove godine postigao najbolji rezultat do sad i ponosna sam na svoj tim – nastavit ćemo se zalagati za proaktivne politike i moderne projekte za Istru. Moj je posao da brinem za ljude, pa ću to i nastaviti u zdravstvu, kao i cijelo vrijeme prije i tijekom kampanje. Sigurna sam da sam svojom kandidaturom potaknula mnoge da se probude i da vide kako naša Istra ima još puno više potencijala, istaknula je HDZ-ova kandidatkinja za županicu dr. Irena Hrstić.

 

(iPress)