U Puli je potpisan sporazum o obostranoj potpori između Istarskih dragovoljaca Domovinskog rata i HDZ-a Istre. Sporazum su potpisali predsjednik Istarskih dragovoljaca Vladimir Gašparini i predsjednik HDZ-a Istre Anton Kliman.

Istarski dragovoljci ovime podupiru kandidate HDZ-a za Skupštinu Istarske županije te kandidatkinju za županicu dr.Irenu Hrstić. HDZ se pak obvezao pomoći u realizaciji ambicioznih projekata Istarskih dragovoljaca u ovoj godini. 

Prioriteti Dragovoljaca su ustanovljenje 16. prosinca kao Dana branitelja Istarske županije te utemeljnjeje Centra za branitelje Istarske županije. Uz to, Dragovoljci će postaviti spomenik preminulom branitelju Slavku Kalčiću u Juršićima, u Vodnjanu planiraju imenovati ulicu s imenom dragovoljca Edija Svicha dok bi u Općoj bolnici Pula jednu operacijsku dvoranu nazvali po dr. Viliju Biliću. 

Kandidatkinja HDZ-a dr. Irena Hrstić pritom je izjavila da joj potpora onih koji su u najtežim vremenima stvarali ovu državu neizmjerno puno znači, te da je ponosna što je zadobila njihovo povjerenje koje će joj pomoći da uđe u drugi krug nastupajućih lokalnih izbora, izvijestili su Istarski dragovoljci.

(iPress)