Prije 7 godina građani su zbog IDS-ove politike prema Muzilu prosvjedovali na Forumu, a predstavnici vlasti pred njima bježali na stražnja vrata. Tim sramotnim činom IDS je obilježen zauvijek.

Tada smo svoje ciljeve izgradnje i pravednijeg i zelenijeg grada nastojali ostvariti prosvjedima na ulicama i trgovima jer za takav grad vlast nije imala interesa. Sada iste ciljeve planiramo postići putem politike. U institucije vlasti ulazimo na glavna vrata – i nakon toga više ništa neće biti isto.

O podršci građanki i građana ovisi hoćemo li biti na vlasti ili u opoziciji. Zato pozivam sve koji žele gradsku upravu u službi građana, a ne interesnih skupina, pozivam ljude koji su nezadovoljni politikom IDS-a, ljude koji razmišljaju o odlasku zbog nedostatka perspektive, nepravde i korupcije da ostanu i glasaju za Možemo! Mi predstavljamo onu promjenu koja je Puli potrebna. Zajedno možemo promijeniti svoj grad.

Strahovladu želimo i možemo prekinuti na ovim izborima. Možemo zajedno!

Ovi su izbori od povijesne važnosti za Pulu jer nakon 30 godina imamo priliku zbaciti korumpiranu vlast koja laže, ucjenjuje i zastrašuje. Nije normalno da za radno mjesto trebate stranačku iskaznicu. Nije normalno da vas pitaju za koga ćete glasati. Nije normalno da traže da fotografirate glasački listić, nije normalno da se bojite za svoj posao ako im ne udovoljite, nije normalno da našim novcem plaćaju šutnju medija. Nije normalno da su za gradonačelnicu predložili osobu koja se ne usuđuje stati pred novinare bez dogovorene zabrane postavljanja neugodnih pitanja, bez pomno izrežirane koreografije i teksta za recitiranje koji je napisao netko drugi.

Tu strahovladu želimo i možemo prekinuti na ovim izborima. Možemo zajedno!

Svi zajedno moramo stati u obranu demokratskih vrijednosti, poštenih institucija, podržati ideju zelene tranzicije i solidarnog društva koje brine o slabijima.

Na izborima 16. svibnja možemo zajedno započeti graditi zelen i pravedan grad. Često čujem ljude kako kažu da njihov glas ništa ne može promijeniti. Vjerujem da je tako razmišljao najveći dio od ukupno 30.000 Puležana i Puležanki, koji posljednji put nisu izašli na lokalne izbore, pa je vladajuća stranka došla na vlast s manje od 9.000 glasova. Zato ovaj put izađite i doprinesite promjeni koju tako dugo čekate.

Bitke za bolji grad koje sam vodila na ulici sad prenosim u institucije. Od svih ostalih kandidata/kinja razlikujem se po spremnosti da se borim za javni interes, po hrabrosti, nepotkupljivosti i principijelnosti, a upravo su to osobine koje su Puli potrebne da bi se riješila korupcije. 

Promijenit ću način bavljenja politikom, politiku ću vratiti u ruke građana, tamo gdje je oduvijek trebala i biti.

Dokazat ću da bavljenje politikom može biti častan posao! Mijenjamo zajedno!, naglasila je Dušica Radojčić.  

(Izborni stožer)