Predstavnici HDZ-a Istarske županije predvođeni kandidatkinjom za županicu dr. Irenom Hrstić, kandidatom za dožupana Diegom Antončićem te predsjednikom HDZ-a Istarske županije Antonom Klimanom posjetili su Ližnjan i Medulin te u druženju s građanima i predstavnicima HDZ-a iz Ližnjana I Medulina govorili o ključnim smjernicama programa.

Nositelj liste HDZ-a Općine Ližnjan Josip Perković rekao je kako je među glavnim ciljevima izgradnja novih ambulanti u Ližnjanu i Valturi koje bi bile od iznimnog značenja ne samo za domaće stanovnike, već i za turiste koji u velikom broju u sezoni posjećuju područje općine. Istaknuo je važnost ubrzavanja radova na izgradnji kanalizacijske mreže u čitavoj općini, kao i osnivanje poduzetničkog inkubatora kao generatora razvoja gospodarstva na području općine Ližnjan.

Anton Kliman se u razgovoru osvrnuo na nedavni potez IDS-ovih načelnika općine Marčana i Ližnjan te gradonačelnika Pule koji su uredili rotor na tzv. tromeđi triju administrativnih jedinica, kazavši kako IDS ponovno polovično informira javnost jer se hvali projektom uređenja rotora, ali propušta reći kako su izgradnju istoga financirale Vlada RH, odnosno Hrvatske ceste, i to u iznosu od 5 milijuna kuna.

Predsjednik HDZ-a Medulin Pero Medić istaknuo je kako sa svojim svježim i mladim timom već u prvoj godini planira povezati cijelu općinu biciklističkom stazom i na taj način rasteretiti prometnice u ljetnim mjesecima, a ujedno i promovirati sportski duh i potaknuti ekološku osviještenost građana. Također smatra da djeci treba omogućiti besplatni sportsko rekreacijski program.

“Sadašnja vlast već godinama gradi zaobilaznicu koja je Medulinu neophodna i koja je do sada bila još samo jedno od mnogobrojnih neostvarenih obećanja. Mi se obvezujemo da ćemo to učiniti već u prvim godinama mandata i da ćemo time konačno prometno rasteretiti Medulin.  Naš prioritet biti će i pomoć mladim obiteljima koje moraju osjetiti da je tu njihov dom i da smo mi tu zbog njih. To uključuje izgradnju stanova za mlade po pristupačnim cijenama kao i formiranje jedinstvene poduzetničke zone s potrebnom infrastrukturom kako bi se otvorila nova radna mjesta”, istaknuo je Pero Medić  te dodao da je jedan od prioriteta i izgradnja velikog parkirališta u Premanturi kako bi se na zaštićeno područje Kamenjak moglo ulaziti električnim vlakom i na taj način zaštiti područje od prekomjernog broja vozila.

“Također, konstantno ćemo održavati ceste na zaštićenom području i novce od ulaznica trošiti na zaštitu područja. Što prije, očistit ćemo šumu Soline od otpada i smeća koje se tamo već godinama gomila iako je dio zaštićenog područja. Osigurati ćemo i dolazak liječnika opće prakse bar jednom tjedno u svako naselje kako bi zdravstvena skrb bila dostupna svima”, zaključio je Medić.

Kandidatkinja za županicu Irena Hrstić izrazila je zadovoljstvo svježim i mladim timom ljudi na ovim područjima te njihovim idejama i planovima. Pozvala je sve stanovnike Istarske županije da u nedjelju izađu na izbore i izaberu promjenu, kako bi zajedničkim snagama probudili Istru i učinili je još boljim mjestom za život svih njezinih građana. (Izborni stožer)