U sklopu projekta WiFi4EU, putem kojega je Općini Kanfanar odobren iznos od 15 tisuća eura za ugradnju potrebne opreme na javnim mjestima za visokokvalitetan besplatan pristup internetu, diljem općine postavljene su nove pristupne točke za internet zahvaljujući kojima je omogućeno besplatno i neograničeno korištenje interneta za stanovnike općine te turiste i druge posjetitelje.

Nakon što je Općina Kanfanar još pred 12 godina krenula s realizacijom projekta Kanfanar Sutra s ciljem omogućavanja besplatnog interneta na području općine, postavljanjem novih pristupnih točaka u sklopu projekta WiFi4EU znatno je unaprijeđena infrastruktura za besplatan internet, a nove su pristupne točke postavljene na ukupno 9 lokacija: tri točke u Kanfanaru (kod glavnog trga, Doma mladih i nogometnog igrališta) te po jedna točka u Baratu, Matohancima, Putinima, Šorićima, Maružinima i Marićima.

Osim ovih vanjskih pristupnih točaka, putem projekta postavljene su i dvije unutarnje pristupne točke, i to u Domu mladih te u društvenom domu u Marićima. Važno je pritom napomenuti da je korištenje interneta besplatno i ne zahtijeva nikakve pristupne podatke (korisničko ime i lozinku), odnosno za korištenje istih dovoljno je odabrati WiFi mrežu te se po otvaranju stranice ulogirati.

Projektom WiFi4EU, čije je financiranje u 100%-tnom iznosu pokriveno EU sredstvima, Općina Kanfanar nastavlja pratiti suvremene trendove, a svojim stanovnicima te sve brojnijim turistima omogućiti još bolju infrastrukturu i kvalitetnije korisničko iskustvo, izvijestili su iz Kanfanara. (iPress)