- HDZ svojim biračima nudi konkretne projekte koje zna i može realizirati, složili su se predstavnici istarskog HDZ-a nakon obilaska Vodnjana i Fažane. Predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman, HDZ-ova kandidatkinja za županicu Irena Hrstić i HDZ-ov kandidat za dožupana Diego Antončić susreli su se s kandidatima za gradonačelnika Vodnjana Goranom Kovačićem te za načelnika Fažane Marinkom Gazićem koji su predstavili svoje planove za daljnji razvoj njihovih sredina.

Kandidat za gradonačelnika Vodnjana Goran Kovačić najavio je pronalaženje rješenja za starogradsku jezgru i onečišćenje okoliša Vodnjanštine, dodjelu gradskih poslovnih prostora poduzetnicima uz najpovoljnije rješenje za poduzetnike, tako i za grad, te dodjelu stanova mladima, što gradskih što POS-ovih stanova.

„Razgovarat ćemo s poduzetnicima i poljoprivrednicima kako bismo pronašli što bolje rješenje za njihove probleme te kako bi pokrenuli proizvodnju i egzistenciju stanovnika Vodnjanštine. U stalnom smo kontaktu s konzervatorima zbog renoviranja fasada po našim mjestima, što planiramo realizirati uz pomoć europskih fondova. Planiramo otvoriti informatički centar za mlade u kojemu bi se mladi mogli zabavljati, te učiti nove stvari na inovativan način, ali i u kojem bi naši stariji sugrađani mogli dolaziti na informatičku edukaciju“, objasnio je Goran Kovačić.

Kovačić: Povezivanje autobusnih linija i putničkih kombija za sva sela Vodnjaštine s Vodnjanom i našom obalom

Prometna povezanost izrazito je važna tema i za ovaj kraj Istre, tako da Kovačić najavljuje povezivanje autobusnih linija i putničkih kombija za sva sela Vodnjaštine s Vodnjanom i našom obalom: Perojom, Barbarigom, a i po potrebi u dogovoru s mještanima i mogućnostima Grada Vodnjana s Gradom Pulom.

Kandidat za načelnika Općine Fažana Marinko Gazić u svoj je program uvrstio dva kapitalna projekta - uređenje i proširenje fažanske luke te direktni odvojak s Istarskog ipsilona.

„Upravo je HDZ jedini jamac za najbržu realizaciju ovih projekata jer bi ih financirala Vlada RH, što bi bio samo nastavak velikog niza Vladinih investicija u našoj županiji. Luka Fažana je od velike važnosti ne samo za našu općinu već i za županiju, kao i cijelu Hrvatsku jer je i to polazišna luka za NP Brijuni. Radi se o projektu čija je projektna dokumentacija do sada koštala oko 500.000,00 kuna a vrijednost samog projekta se procjenjuje na oko 300.000.000,00 kuna, što jedna općina Fažana nikada sama ne bi mogla financirati. Posebno me veseli potpora ovome projektu od strane javne ustanove NP Brijuni, na čelu s ravnateljem Marnom Milotićem, čime će i potrebe NP Brijuni biti zadovoljene u dogledno vrijeme, kao i njegov budući angažman radi što brže realizacije istog“, istaknuo je Gazić.

Drugi projekt, odnosno direktan odvojak sa Istarskog ipsilona – Marana – Fažana napravit će  Fažanu još atraktivnijom turističkom destinacijom koja je, nažalost, trenutno izolirana od ključnih prometnih pravaca.

„I taj bi projekt financirala država tako da bi se proračunska sredstva iz općinskog proračuna mogla usmjeriti u druge investicije poput aktiviranja poslovne zone ili konačnog početka gradnje staračkog doma ili drugih sličnih projekata. Naši politički takmaci se vole kititi tuđim perjem i teško im je priznati da je upravo HDZ u našoj županiji pokretač ključnih investicija. Za razliku od naših i mojih konkurenata mi idemo sa konkretnim projektima, u kojima je općina na dobitku bez dodatnog opterećenja proračuna, ne mašemo s 29 pripremljenih projekata na čiju projektnu dokumentaciju su potrošeni milijunski iznosi, a trenutno stoje u ladicama, niti dolazimo s listom želja od 59 točaka, gdje nigdje nije iskazano koliko to košta i na koji način bi se to financiralo. Nerealna obećanja svega i svačega kao i populizam kojima se drugi služe prepuštamo njima a mi, stranka HDZ, idemo s konkretnim i realnim projektima koje ćemo odraditi odmah u prvom mandatu“, zaključio je Marinko Gazić. (Izborni stožer)