S ciljem nastavka poboljšavanja kvalitete boravka u kanfanarskom vrtiću, Općina Kanfanar je, sukladno iskazanim potrebama, osigurala nabavku nove kuhinjske opreme, i to kombiniranog štednjaka s pećnicom i roštiljem.

Ova investicija omogućava bolje uvjete za pripremu obroka polaznicima kanfanarskog vrtića kao i kvalitetnije uvjete rada za kuhinjsko osoblje. Ulaganje u opremu i sadržaje vrtića dio je kontinuiranih aktivnosti koje Općina Kanfanar provodi kako bi se najmlađim članovima zajednice osiguralo čim ljepše, ugodnije i kvalitetnije djetinjstvo te boravak u vrtiću, u kojemu djeluju dvije odgojne skupine.

Uz mješovitu jasličko-vrtićku skupinu s 18 upisane djece, stariju vrtićku skupinu s 24 polaznika i dvoje polaznika predškolskog programa, kapaciteti kanfanarskog vrtića trenutno u potpunosti zadovoljavaju potrebe roditelja za smještaj djece u jaslicama i vrtiću te nijedno dijete nije na listi čekanja za upis.

Nabavkom ove opreme, Općina Kanfanar nastavila je s ulaganjima u projekte, aktivnosti i sadržaje kojima se podiže razina standarda za djecu, što je prepoznato i dodjelom statusa '“općina prijatelj djece“ 2016. godine, kada je Općina Kanfanar postala prva istarska općina s ovim prestižnim statusom koji garantira sustavnu brigu o našim najmlađima, izvijestili su iz Kanfanara. (iPress)