U sklopu akcije 'Zasadi stablo ne budi panj' na području Grada Vodnjana zasađeno je ukupno dvadesetak stabala na zelenim površinama dječjeg vrtića Petar Pan PO Peroj, Osnovne škole Vodnjan – Scuola elementare Dignano i Osnovne škole – Scuola elementare „Giuseppina Martinuzzi“ područne škole u Galižani.

Time se Grad Vodnjan priključio inicijativi "Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj" čiji je cilj senzibiliziranje javnosti i podizanje svijesti građana, udruga, institucija i ustanova o potrebi djelovanja u utrci sa klimatskim promjenama prema EU standardima te potvrđivanje društvene i ekološke odgovornosti.

Tijekom akcije zajedničkim su snagama drveće sadili zamjenica gradonačelnika Diriana Delcaro Hrelja, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Filip Macan, djeca dječjeg vrtića „Petar Pan“ PO Peroj, učenici Osnovne škole Vodnjan, učenici Osnovne škole „Giuseppina Martinuzzi“ područne škole u Galižani, članovi Udruge za zaštitu prirode i okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj” te djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Contrada d.o.o. koje se pobrinulo za pripremu sadnica i terena za sadnju, izvijestili su iz Vodnjana. (iPress)