Igračice Odbojkaškog kluba Poreč vratile su se proteklog tjedna iz Zadra s juniorskog otvorenog prvenstva Hrvatske za odbojkašice, na kojem su osvojile sedmo mjesto. Lea Banko, Leana Burilo, Patricija Hajmut, Antonija Hrvatin, Nika Kalčić, Ana Katalina, Erika Momić, Dora Rajko, Helena Plazanić, Ema Poropat, Tea Purini, Rebecca Scoria, Mateja Vekić i Marija Verhas branile su porečke boje uz podršku trenera Dragana Salapure i njegovog pomoćnika Andreja Štorca. U posljednjem nastupu bile su bolje od ekipe zagrebačkog Dinama i pobijedile rezultatom 2:0 (26:24, 25:13). 

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić tim je povodom održao prijem za klub, te im zahvalio na predanom radu i rezultatima. - Grad smo sporta, a odbojka u tome igra veliku ulogu. Želim pohvaliti rezultat koji ste ostvarile na prvenstvu. Trebalo je tu puno hrabrosti i truda, posebno u uvjetima u kojima trenutno živimo., rekao je gradonačelnik, zahvalivši se i trenerima te cijeloj upravi kluba, a posebno obiteljima, prijateljima i simpatizerima kluba koji vjerno prate porečke odbojkašice.

Trener Salapura pohvalio je cijelu ekipu i izrazio zadovoljstvo da su kao klub iz Istre ostvarili najbolji rezultat, uz četiri pobjede i dva poraza. Iako je početkom godine kapetanica Larisa Pauletić prešla u drugi klub, ekipa se prilagodila i nastavila bez obzira na nove okolnosti.

- Zadovoljni smo s atmosferom na treninzima i radom, a novi izazov pred nama je nastavak Superlige. Dat ćemo svoj maksimum, poen po poen, set po set, proći ćemo sve one faze koje i drugi klubovi prolaze te sam siguran da će u daljnjoj perspektivi kao klub ponovno ostvarivati dobre rezultate., rekao je trener, pohvalivši uvjete i infrastrukturu u kojima treniraju, kao i izražen interes za odbojkom među svim uzrastima.

Predsjednik kluba Robert Momić zahvalio se Gradu da im je kroz financijsku podršku omogućio sudjelovanje na prvenstvu u Zadru, ali i na tome da kroz Sportsku zajednicu svake godine aktivno podržava rad kluba i razvija sportsku infrastrukturu. Posebno su ponosni na to da ovako mlade odbojkašice, od kojih su neke 2006. godište, već sada sudjeluju na takvim natjecanjima, a klub uz to igra i u Superligi.

Druženje je zaključeno zajedničkim fotografiranjem, a gradonačelnik je na poklon dobio odbojkašku loptu s potpisima svih igračica, izvijestili su iz Poreča. (iPress)