Sportska zajednica Istarske županije zatražila je u ponedjeljak od županijskoga Stožera civilne zaštite da je podupre kako bi se nastavile sportske aktivnosti jer su strožim mjerama zaustavljena gotovo sva sportska natjecanja i treninzi pa će klubovi ostati bez djece.

Iz Sportske zajednice smatraju da se mjere moraju revidirati i klubovima i fitness centrima omogućiti sportske aktivnosti kako bi mogli nastaviti rad.

"Smatramo kako se ove mjere ograničenja moraju prilagoditi prema županijama u skladu s njihovim epidemiološkim stanjem u državi", navode u dopisu i podsjećaju kako Sportska zajednica Istarske županije trenutačno ima 29.305 sportaša od kojih je 19.427 mlađe od 18 godina.

"Ovaj apel, osim u ime sportaša, upućujemo i u ime njihovih roditelja, građanki i građana Istarske županije. Naravno, pri tome najveća su nam briga naši sportaši, djeca koja se prestaju baviti sportskim aktivnostima", ističu iz Sportske zajednice i dodaju da se od početka pandemije gotovo 50 posto djece udaljilo, to jest više ne sudjeluje u klupskim aktivnostima i ne bavi se sportom.

"Treniranja u klubovima nikako nisu žarišta covida jer naši se klubovi pridržavaju svih propisanih mjera vrlo striktno kroz ovo teško vrijeme. Ako ne poduzmemo nešto o tom pitanju, ostat ćemo bez djece u sportskim klubovima što će ubrzo rezultirati zatvaranjem velikog broja naših sportskih klubova, a dugoročno će ostaviti trajne posljedice na tjelesno i mentalno zdravlje naše djece", ističe predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević.

On poziva istarski Stožer civilne zaštite da podupre Sportsku zajednicu u nastojanju da se nastave sportske aktivnosti klubova.

 

(Hina/foto arhiva)