Od 2017. godine, otkako je Grad Umag uz pomoć Ministarstva kulture za investicijska ulaganja, kao i vlastitih sredstava, nabavio novu digitalnu kino opremu kojom je omogućen bolji audio sustav, 2D i 3D projekcije, umaško kino iz godine u godinu i dalje napreduje u svim pogledima. Naime, još krajem 2018. godine javnosti smo predstavili novost u kino sustavu putem kojeg posjetitelji imaju komfor online kupnje, čime svoje mjesto u kazališnoj dvorani mogu osigurati unaprijed, s „kauča vlastitog doma“.

Ovom su se funkcijom znatno smanjile gužve na blagajni, ubrzao proces kupovine, a svemu navedenom ponuđena je nova razina komocije i praktičnosti.

Nadalje, kazališna je dvorana ove godine dobila potpuno novo lice dovršetkom značajnog projekta rekonstrukcije, od novog imena „Antonio Coslovich“, ljepših i komfornijih sjedala, novih zastora, obnovljenih podova, renoviranog ulaza – atrija, kao i izlaza na stranu parkinga kod Zajednice Talijana Umag.

Kako bi ovaj prekrasan projekt bio dodatno upotpunjen, od danas imamo čast predstaviti našim sugrađanima novi, redizajnirani kino sustav www.eventiumag.com tvrtke „ALT digital agency“. Navedeni će sustav svim korisnicima dodatno olakšati snalaženje u istome, a osim nebrojno novih informacija o eventima u samoj kazališnoj dvorani, u sustavu će se nalaziti i informacije cjelokupnog programa evenata na području grada Umaga uopće, što će uvelike povećati informiranost i praktičnost u traženju manifestacija od interesa za svakog korisnika.

Naime, svi će se eventi koji se održavaju u kazališnoj dvorani prikazivati s pripadajućim opisima, popratnim plakatima, video trailerima, ocjenama s kino prikazivačkih platformi, a dodatna je opcija glasanje za filmove koje bi željeli da budu uvršteni u budući program. Navedenom funkcijom provodimo istraživanje o preferencijama naših sugrađana te sukladno rezultatima nudimo upravo one projekcije za koje će biti prikazan najveći interes. Program će zato biti krojen upravo po mjeri naših posjetitelja.

Dodatna funkcionalnost jest i status gosta. Naime, u novom sustavu, ukoliko ste jednom u sustavu evidentirani kao umirovljenik, student ili osoba s invaliditetom prilikom kupnje karata na blagajni, kod online kupnje sustav će ponuditi reduciranu cijenu karte za navedene grupe osoba, a sukladno važećem cjeniku.

Dodatnim funkcijama i novim dizajnom online sustava, želja nam je bila građanima ponuditi novu dodanu vrijednost koja će indirektno utjecati na kvalitetno korištenje njihovog slobodnog vremena, kao i bolju i veću informiranost o svim manifestacijama na području Umaga.

Koristite online sustav www.eventiumag.com te uživajte u svim manifestacijama u Umagu, bilo u novoj kazališnoj dvorani, ili na otvorenom, izvijestili su iz Umaga. (iPress)